Overstap van de week: mr. Thea Vlot

Delen:

Thea VlotOverstap van de week is mr. Thea Vlot. Zij is in januari toegetreden tot de maatschap De Nerée Tuinman & Van Woensel advocaten. Voor haar overstap was Vlot werkzaam bij Guldemond Advocaten.

U heeft Guldemond Advocaten mede vorm gegeven. Waarom heeft u ervoor gekozen om deze werkomgeving te verlaten en over te stappen naar een ander kantoor?

Ik was toe aan een nieuwe werkomgeving omdat visies binnen mijn kantoor uiteen begonnen te lopen. Ik kreeg het niet in de door mij gewenste vorm. Ik vond het overigens wel interessant om te zien hoe dat dan gaat. Gaandeweg ga je zelf beter zien wat je belangrijk vindt en wat minder. Zolang je ergens in dienst bent denk je daar toch niet op dezelfde manier over na, omdat je veel minder invloed hebt. Als zelfstandige is dat anders.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Dat valt mee. Ik ben een praktisch mens en het is niet de eerste keer dat ik een overstap maak naar een andere werkplek. Verandering heeft mij tot nu toe altijd goed gedaan. Het geeft een positieve impuls. Dat wist ik toen ik het besluit nam.

Ik kende inmiddels de mensen van DNTW al wat langer. De eerste contacten komen voort uit een netwerk dat ik vijf jaar geleden met twee andere advocaten heb opgezet: Ondernemende Amsterdamse Advocaten. In dit netwerk treffen Amsterdamse advocaten elkaar die hun eigen kantoor van de grond tillen. Het feit dat mijn eigen netwerk mij bij dit kantoor heeft gebracht vind ik erg leuk.

Wanneer stapt u weer over?

Ik ben hier niet gekomen om weer weg te gaan. Wij streven naar ontwikkeling van ons kantoor. Als we dat goed blijven doen dan stappen er mensen naar ons over. Zo kom ik hier ook terecht.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

De voornemens kwamen toen ik al een tijdje in de advocatuur werkte. Het werk moet passen bij het leven waar je voor kiest. Dat is soms duwen en trekken geblazen. Ik heb op enig moment besloten dat als dat vast loopt, je beter je werk kunt veranderen dan je leven.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Dat zou voor mij persoonlijk onverstandig zijn. Vasthouden aan de plannen in mijn leven geeft mij veel rust. Ik ben een heel tevreden mens.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven