Overstap van de week: mr. Vincent Neering

Delen:

Vincent NeeringOverstap van de week is mr. Vincent Neering. Hij is per 1 maart overgestapt van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn naar Ekelmans & Meijer Advocaten, waar hij als partner is toegetreden. Neering is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en effectenrecht, in het bijzonder gericht op de financiële procespraktijk. Hij behartigt daarin de belangen van banken, verzekeraars en institutionele beleggers.

Vanwaar deze overstap?

Ekelmans en Meijer is een echt litigation-kantoor, met een verdiende reputatie van kwaliteit. Uitbreiding van het ondernemingsrecht en financieel recht is een speerpunt van de strategie van Ekelmans & Meijer. Mijn praktijk bestaat uit het adviseren en procederen over beleggingen en financiële markten, variërend van aandeelhoudersgeschillen voor de Ondernemingskamer tot zorgplichtklachten bij het Kifid. Dat sluit naadloos aan op de bestaande praktijk van Ekelmans & Meijer voor ondernemingen en verzekeraars.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt bij Pels Rijcken, maar gezien hun traditionele focus op de overheid, zat ik niet bepaald in de core-business. Toen ik door Ekelmans & Meijer benaderd werd, werd ik direct getroffen door het enthousiasme en plezier waarmee mijn nieuwe colllega´s hun vak beoefenen. Voor mij is Ekelmans & Meijer ‘the best of both worlds’. Kwalitatief een uitstekend kantoor, met een geweldige sfeer en klein genoeg dat je al je kantoorgenoten kent. Daarnaast kon ik in Den Haag blijven werken, dus het was geen moeilijke keuze.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Die zaak ben ik al wel tegen gekomen. Kort na mijn overstap ben ik ingeschakeld door een institutionele belegger waar ik al langer mee wilde samenwerken. Bij mijn vorige kantoor kon dat niet, omdat zij geen preferred supplier was.

Wat gaat u bij dit kantoor doen dat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Als partner in een kantoor van 35 advocaten kan ik mee vormgeven aan de strategische ontwikkeling van het kantoor.

U behartigt de belangen van banken en institutionele beleggers. Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed voor u is?

Aan allerlei spullen van Apple. Ik heb bijna ieder iApparaat dat het bedrijf verkoopt. Ik heb ook jarenlang in aandelen Apple belegd, maar die heb ik achteraf veel te vroeg verkocht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven