Overstap van de week: mr. Wike van den Bout

Delen:

Wike van den BoutOverstap van de week is mr. Wike van den Bout. Zij is per 8 augustus overgestapt van SNS REAAL naar Van Benthem & Keulen advocaten en notariaat, waar zij vanaf die tijd de praktijkgroep Intellectueel Eigendom & ICT versterkt.

U bent eerder al werkzaam geweest bij Van Benthem & Keulen. Wat is de reden dat u weer terug bent gegaan naar dit kantoor?

Viereneenhalf jaar geleden heb ik bewust de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt. Om dichter bij het vuur te zitten, meer in multidisciplinaire teams te werken en om mij meer te focussen op het ICT recht. Maar ook om te onderzoeken of ik uiteindelijk buiten het jurische werkvlak werkzaam wilde zijn. In de loop van de jaren ben ik er achter gekomen dat ik mij juist thuis voel bij de juridische inhoud. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij SNS REAAL, maar kon mijn ambitie op de lange termijn niet goed kwijt. Van Benthem & Keulen heb ik altijd een warm hart toe gedragen. Dus toen Arjan Schuman, het hoofd van de praktijkgroep IE & ICT, mij mailde dat hij op zoek was naar een zwaardere medewerker was het snel rond.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Zeker. Het was een zeer warm welkom. Er werken nog veel dezelfde mensen. Maar er is ook veel veel veranderd. Er is sindsdien veel geïnvesteerd in kennis en professionalisering. Het leukste dat ik erbij heb gekregen is de uitdaging waar ik naar op zoek was: het verder uitbreiden van de ICT en privacy tak binnen de praktijkgroep.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Bij SNS REAAL was ik de enige ICT jurist. Daardoor lag er een grote hoeveelheid werk op mijn bord en was er niet altijd tijd om mijzelf helemaal in een onderwerp vast te bijten. Gelukkig kan dat nu weer wel. Daarnaast vind ik het weer fijn om te kunnen sparren met collega’s die dezelfde specialisatie hebben.

Wie is uw voorbeeld in dit vak?

Eén echt voorbeeld heb ik eigenlijk niet. Wel bewonder ik mensen die veel inhoudelijke kennis paraat hebben, die zij snel en duidelijk kunnen overbrengen en inzetten in de praktijk.

Waar hoopt u over tien jaar te staan?

Over tien jaar hoop ik een mooie bloeiende ICT en privacy praktijk bij Van Benthem & Keulen te hebben opgebouwd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven