Overstap van de week: Nienke de Jong

Delen:

Nienke de JongOverstap van de week is Nienke de Jong. Zij is per 11 februari gestart bij het arbeidsrechtkantoor SørensenWeijers&Ko in Rotterdam. De Jong heeft haar stageperiode afgerond bij een allround Haags kantoor en wilde vervolgens graag de overstap maken naar een volledig gespecialiseerd kantoor. Het team van SørensenWeijers&Ko komt met de komst van De Jong op acht advocaten. De Jong start in maart met de Grotius opleiding Arbeidsrecht.

Waarom deze overstap?

Vanaf het begin van mijn stage heb ik mij bezig gehouden met het Arbeidsrecht. Binnen mijn vorige kantoor kon ik mij daar echter niet volledig op richten. SørensenWeijers&Ko legt zich volledig toe op het arbeidsrecht. Dit sluit mooi aan bij mijn ambities. Ook het soort cliënten – een betalende praktijk van particulieren, MKB en enkele grote ondernemingen – spreekt mij aan.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?

Ik voel mij na twee weken werken al helemaal thuis. Ik ben heel welkom ontvangen met een mooie bos bloemen en aardige woorden. Ik ben ook meteen aan het werk ‘gezet’. Het eerste kort geding staat al geagendeerd.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast neerzette?

De bos bloemen van mijn nieuwe collega’s en een lief aandenken van één van de secretaresses van mijn vorige kantoor.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?

Dat is een moeilijke vraag. Er zijn een aantal heel goede arbeidsrechtadvocaten. Iedereen heeft zijn of haar eigen stijl; zo ook ik. Ik heb niet een voorbeeld die ik nauwlettend in de gaten houd of kopieer. Hoewel dat als een cliché klinkt, probeer ik vooral mijzelf te blijven.

Waar staat u over 10 jaar?

Over 10 jaar heb ik mij verder ontwikkeld binnen het Arbeidsrecht en hoop ik een eigen praktijk te hebben opgebouwd. Wellicht dat ik dan ook (ergens) deel uitmaak van een maatschap. Het zou leuk zijn als dat bij SørensenWeijers&Ko zou zijn, maar het lijkt mij wat voorbarig om dat na twee weken te zeggen ;).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven