Overstap van de week: Olaf Kroon

Delen:

Olaf KroonOverstap van de week is Olaf Kroon. Hij is per 1 januari overgestapt naar Jones Day in Amsterdam. Kroon werkte bij Linklaters waar hij leiding gaf aan de Nederlandse fiscale praktijk. Hij is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van private equity transacties. Hij zal bij Jones Day nauw samenwerken met Lodewijk Berger. 

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Als ik “nee” klinkt dat wel heel onaardig ten opzichte van mijn oude club! Laat ik het maar in het diplomatieke midden houden. Het is in elk geval voornamelijk een positieve keuze. Jones Day is in Nederland in opbouw, het is altijd leuk daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Bovendien kan je in een vroeg stadium veel eigen richting geven aan de praktijk, de paden zijn wat minder gebaand. Ik was er wel aan toe.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Wat meer nationaal werk, dus ook Nederlandse buyout transacties, venture capital, alle soorten en maten wat mij betreft. Niet alleen maar het hele high end van het spectrum, maar wat breder en meer verschillend, wat persoonlijker ook.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Dan was ik iets gaan verkopen, geen detailhandel, maar iets op grote schaal. Fietsbanden importeren of zo, weet je wel hoeveel mensen in Nederland jaarlijks een lekke band hebben? Beetje handelen vind ik wel mooi. Een vriendje van me handelt in wol, moet hij voor naar Argentinië en Australië om het te halen, en verkoopt het in China. Of iets met bitcoins, vind ik ook mooi, nadenken over de ontwikkeling van alternatieve vrije currencies en betalingssystemen. Staat nog in de kinderschoenen maar gaat een grote impact krijgen.

Wat was het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?

Foto’s van mijn jeugdidolen, Litmanen, Bobby Fisher en nog een paar. Mag thuis niet aan de muur. En mijn twee dochters natuurlijk, maar dat is logisch.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven