Overstap van de week: Olivia den Hollander

Delen:

Olivia den HollanderOverstap van de week is Olivia den Hollander. Den Hollander is van start gegaan als advocaat vastgoed & overheid bij Griph. Zij heeft als standplaats Rotterdam waar ze samen met Marjolein van den Boogerd de vestiging verder gaat uitbreiden.

Hoe is Griph op uw pad gekomen en waarom heeft u voor dit kantoor gekozen?

Ik wilde zelf gaan ondernemen, bij voorkeur samen met anderen, dus ging ik op zoek naar jonge en ondernemende advocaten met wie ik samen iets kon gaan opbouwen. Door verschillende mensen werd ik doorverwezen naar Griph. Toen ik daar kennis maakte, was het meteen duidelijk dat ik gevonden had wat ik zocht. Een laagdrempelig kantoor dat zich naar buiten richt, naar de markt en vooral naar de cliënten. Ik koos voor Griph omdat ik hier met gelijkgestemden en leuke mensen kan ondernemen, met veel vrijheid in de manier waarop ik dat doe.

Wat gaat u voor dit kantoor betekenen?

Griph groeit weer tot een full-service kantoor en ik breng daarbij mijn kennis en ervaring op het gebied van vastgoed en overheidsgerelateerde zaken in, zowel civiel- als bestuursrechtelijk. Ik kom uit de omgeving Rotterdam en daar ligt mijn netwerk; dat komt goed van pas bij het versterken van onze aanwezigheid in de regio. Het persoonlijke contact met collega’s is ook belangrijk. We werken veel met elkaar samen en ik vind het belangrijk dat je dan iets gemeenschappelijks hebt. Vooral de nuchterheid en humor van mijn collega’s bij Griph, passen heel goed bij mij.

U komt bij Stibbe vandaan. Hoe anders is het bij Griph?

Heel anders. Bij Griph ben ik zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van werk en ben ik aan het ondernemen. Dat is voor mij het grootste verschil. Ik moet echt de markt op en dat brengt ook veel. Je dwingt jezelf steeds af te vragen waar je cliënten zitten en wat ze nodig hebben. Als zelfstandig ondernemer begrijp je ook beter wat jouw cliënten zakelijk bezighoudt. Juist dat zelf met je voeten in de klei staan, bevalt mij heel goed.

Tussen Stibbe en Griph heeft u half jaar pauze ingelast. Waarom en wat heeft u in die tijd gedaan?

Ik wist dat ik iets anders wilde, dat ik eigenlijk wilde ondernemen. Mijn partner maakte een carrièreswitch door het kantoorleven te verruilen voor zijn passie voor koken en een nieuwe horecazaak te starten in Rotterdam. Ik besloot een time-out te nemen van de advocatuur en hem daarbij te helpen. Inmiddels loopt die zaak heel erg goed. Het ondernemen gaf mij een enorme energie en tegelijkertijd miste ik het advocatenwerk. Toen wist ik zeker dat ik in mijn eigen vak wilde gaan ondernemen.

Wat voor soort zaak dat u nog niet eerder bent tegengekomen hoopt u bij Griph te mogen doen?

Het gaat mij niet zozeer om een bepaalde zaak. Het gaat mij erom dat ik echt iets kan betekenen voor mijn cliënten. Mijn grootvader is daarin mijn voorbeeld. Toen hij in 1934 zijn kantoor startte, waren het economische moeilijke tijden. Zijn grootste motivatie was om mensen verder te helpen. Zijn kantoor groeide uit tot een – vandaag de dag nog steeds – succesvol advocatenkantoor. Het houdt voor mij scherp waar het echt om gaat in dit vak. Ik wil ook een praktijk opbouwen waar cliënten terug blijven komen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven