Overstap van de week: Pauline Toet

Delen:

Overstap van de week is kandidaat-notaris Pauline Toet. Toet is half augustus in dienst getreden bij Buren N.V. Zij is werkzaam in de ondernemingsrechtpraktijk en komt van CMS.

Waarom deze overstap?

Na ruim vijf jaar met veel plezier te hebben gewerkt bij CMS, leek het mij een goed moment om een overstap te maken. Buren is een ambitieus kantoor, is flink aan het uitbreiden (denk bijvoorbeeld aan de recente fusie met het Nederlands-Chinese HIL International Lawyers & Advisers, waardoor de grootste geïntegreerde Chinese praktijk in Nederland is ontstaan) en werkt hard aan innovatie. Buren heeft vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Luxembourg, Beijing en Shanghai, drie desks: Japan, CIS en Latijns Amerika, en een zeer gevarieerde praktijk, waar we Nederlandse en internationale cliënten bedienen die nationaal en internationaal opereren. Het is erg mooi om deel uit te maken van een kantoor dat zo sterk aan het groeien is en waarbij je de vrijheid krijgt om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het kantoor.

Hoe zijn deze eerste weken bij uw nieuwe kantoor bevallen?

De eerste weken bij Buren zijn goed bevallen en ik voelde me al snel ‘thuis’ in mijn nieuwe werkomgeving. Mijn nieuwe kantoorgenoten hebben me direct betrokken bij diverse uitdagende zaken voor grote cliënten en daarnaast ook bij verschillende transacties, zodat ik snel kon meedraaien. Naast het werk vinden ook diverse activiteiten plaats, zodat je elkaar redelijk snel kan leren kennen.

Wie zou u eens als cliënt willen hebben en waarom?

Graag zou ik Tesla Motors als cliënt willen bedienen, omdat het een enorm snelgroeiend en innovatief bedrijf is en werkzaam op het gebied van duurzame energie en duurzaam vervoer. Daarnaast heeft Tesla Motors een revolutie teweeg gebracht in de markt van elektrische auto’s.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Eén voorbeeld in mijn vakgebied heb ik niet, er zijn meerdere personen die over goede eigenschappen en kennis beschikken in dit vakgebied en van wie je veel kan leren. Ik denk dat het van belang is om goed te luisteren en diverse opinies te onderzoeken. Diverse meningen en invloeden, juist niet slechts afkomstig van een persoon, zullen zeer waardevol zijn om vervolgens zelf een weloverwogen oordeel te kunnen vormen.

Waar staat u over tien jaar?

Dat weet je natuurlijk nooit, maar over tien jaar hoop ik, in goede gezondheid, een bloeiende praktijk te hebben opgebouwd op het gebied van ondernemingsrecht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven