Overstap van de week: Regien Haarbosch

Delen:

Regien HaarboschOverstap van de week is Regien Haarbosch. Zij is per 1 maart jl werkzaam als consultant bij Voxius. Voor haar overstap werkte Haarbosch bij USG Legal. Bij Voxius zal zij haar werkzaamheden voortzetten binnen executive legal search voor zowel inhouse counsel, advocaten als compliance officers.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Nee, ik was al een tijdje toe aan een nieuwe stap en zocht naar een omgeving met collega’s waarmee ik mijn enthousiasme voor de ‘corporate’ markt kon delen.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Bij Voxius wordt meer een beroep gedaan op de eigen ondernemerszin. Wij delen de opvatting over hoe wij een gedreven en deskundige partner voor onze opdrachtgevers willen zijn. Tegelijkertijd is er ruimte voor ieders persoonlijke werkwijze, elke organisatie heeft een eigen cultuur die telkens maatwerk vereist.

Hoe zijn deze eerste weken bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Aangezien ik in mijn vorige werkkring al de nodige ervaring had opgebouwd werd zelfredzaamheid verondersteld. Mijn laptop stond klaar, we hadden een koffiemomentje en ik ging aan de slag. Dit betekende het in kaart brengen van de bedrijven waar ik graag mee zou willen spreken om vervolgens afspraken in te plannen. Daarnaast had ik het geluk meteen een search voor een corporate lawyer op te kunnen pakken bij een oude bekende.

Wat maakt de juridische sector zo interessant voor u?

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om een functie te hebben die bij je past. Juristen zijn er in allerlei soorten en maten maar over het algemeen zijn zij nogal behoudend van aard. Dit kan ook betekenen dat zij niet teveel risico’s willen nemen bij het zoeken naar de ultieme baan. Bedrijven krijgen dan ook geen volledig beeld van de ambities van hun medewerkers. Ik vind het een uitdaging om te onderzoeken of mensen zichzelf willen blijven ontwikkelen zodat zij volledig uit de verf komen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven