Overstap van de week: Remco van Heffen

Delen:

Remco van HeffenOverstap van de week is Remco van Heffen. Hij is per 1 december overgestapt van Loyens & Loeff, waar hij de laatste acht jaar werkte, naar Ivy Advocaten, waar hij zich als partner aangesloten heeft.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Mijn nieuwe kantoorgenoten natuurlijk, waaronder een hond! Maar leuke collega’s had ik bij Loyens & Loeff ook. Mijn nieuwe werkplek is echt prachtig, vooral het uitzicht: neerkijken op de Amsterdamse Zuidas onder de mooist denkbare Nederlandse wolkenluchten.

Vanwaar deze overstap?

Ik kreeg de mogelijkheid als ondernemer verder te gaan binnen het gebied waar mijn juristenhart ligt, samen met toppers op dat gebied.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

In fraudekwesties kom je voortdurend de meest bizarre dingen tegen; ongetwijfeld heb ik nog niet alles meegemaakt. Ik zou graag nog eens in het buitenland willen pleiten, in Italië of in Engeland bijvoorbeeld.

U bent eerder officier van justitie geweest. Wat nam u zich voor toen u acht jaar geleden de advocatuur in stapte?

Om mij als advocaat niet te veel in de positie van de officier in te leven. Dat bleek, na 14 jaar OM, niet zo eenvoudig.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Ja, je moet je juist intensief en tijdig tegen het OM aan bemoeien. Of je nu voor verdachten optreedt of voor slachtoffers van fraude; in strafzaken zijn de beslissingen van het OM essentieel. Het is dus zaak die zo goed mogelijk te voorspellen, en, als het kan, ze in het belang van de cliënt te beïnvloeden. Als ik vind dat een officier de plank dreigt mis te slaan in een zaak, dan zeg ik dat al in een vroeg stadium. Soms helpt het.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven