Overstap van de week: Rhamsey Croes

Delen:

Rhamsey CroesOverstap van de week is Rhamsey Croes, die per 1 december is overgestapt van Cordemeyer & Slager / Advocaten, een in de IT-markt gespecialiseerd nichekantoor, naar BarentsKrans. Naast strategische bedrijven adviseert hij private equity en heeft hij een bijzondere focus op M&A-transacties in de IT-markt.

Dit lijkt een overstap tegen de stroom in: van niche naar groot. Vanwaar deze overstap?

M&A advocatuur is echt een vak waar ik mij in wil blijven specialiseren. Hoewel het kantoor waar ik vandaan kom een niche-benadering heeft, moest ik me als ondernemingsrechtadvocaat breder ontwikkelen. Voor de langere termijn was dit niet mijn ambitie. Op een paar uitzonderingen na, geloof ik dat continu en gespecialiseerd M&A-werk alleen is weggelegd voor grotere kantoren.

BarentsKrans heeft een mooi M&A-team. In een aantal transacties heb ik met Michiel Martin, partner Corporate M&A en bestuursvoorzitter van BarentsKrans, samengewerkt waardoor we met elkaar in gesprek raakten.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ja en nee. De sfeer en samenwerking op mijn vorige kantoor was goed en het plan was om me er voor de lange termijn aan te binden. Omdat de relaties goed zijn, was het niet makkelijk. Tegelijkertijd was de beslissing niet moeilijk meer toen ik tot de conclusie kwam dat ik voor continu M&A-werk in teamverband bij een groot kantoor moest zijn.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Omdat BarentsKrans panel firm is van een aantal multinationals zal ik meer dat soort ondernemingen adviseren. De eerste transactie van zo’n cliënt ligt al op mijn bureau. Daarnaast heeft BarentsKrans een sterke referral-praktijk van kantoren uit landen zoals Amerika, Engeland en Duitsland. Mijn werk zal daarom een grotere internationale component krijgen.

Waar staat u over 10 jaar?

10 jaar is wel heel ver weg! Ik ben benieuwd wat dan de stand is van de advocatuur is. Ik zie mijzelf niet snel iets anders doen dan M&A-transacties. De combinatie van mensenwerk, juridische inhoud en dynamiek blijft boeien.

Wat maakt de specialisatie in IT-markt voor u zo bijzonder?

IT-markt is de goede bewoording, omdat het een marktbenadering is en niet een juridische specialisatie. Ik richt mij als fusie- en overnameadvocaat op transacties in de IT-markt en dan met name op transacties ten aanzien van softwareondernemingen. Bijzonder is dat die markt is blijven groeien in tegenstelling tot bijvoorbeeld de markt voor IT-hardware. Er zijn veel ontwikkelingen en uitdagingen (denk aan hacking en opensourcesoftware), terwijl er juridisch continu ook veel verandert (denk aan wijzigingen op het vlak van privacy en cybercrime).

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven