Overstap van de week: Robbert-Jan Boswijk

Delen:

Robbert-Jan BoswijkOverstap van de week is Robbert-Jan Boswijk. Advocaten- en notariskantoor AKD heeft strafrechtadvocaat Robbert-Jan Boswijk, werkzaam te Amsterdam, per 1 januari aangetrokken. Hij gaat het financieel-economisch strafrecht, ook in het kader van compliance, als rechtsgebied binnen AKD oppakken. Boswijk staat ondernemingen, overheden en hun bestuurders bij indien zij in aanraking komen met het strafrecht. Ook geeft hij advies op het gebied van financieel toezicht (sanctieregimes) en bedrijfsfraude.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

AKD is in Amsterdam net verhuisd naar een fantastisch nieuw pand, The Edge. Ik heb een mooi uitzicht, de koffie is goed; het is niet moeilijk je snel thuis te voelen.

Het leukste dat ik erbij heb gekregen, zijn de 400 collega’s. Ik heb met de meesten – ook in Rotterdam, Eindhoven en Breda – al kennisgemaakt en ik ben alleen maar leuke mensen tegengekomen. Het is een echt no nonsense kantoor. Voor het overige is er niet veel veranderd.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Na het overlijden van mijn dierbare collega Cees van Bavel in september 2013 heb ik samen met de andere twee medewerkers het kantoor Van Bavel voortgezet. Het is een mooi en druk  jaar geweest waarin mijn ondernemerschap verder is gegroeid. Het was alleen ook erg individueel. Het werd daarom tijd om uit te kijken naar een nieuwe inspirerende omgeving waar ik mij weer verder kan ontwikkelen. Ik kijk er erg naar uit om met de verschillende specialisten van AKD samen te werken.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Tja, ik ben wel wat verwend. Sinds ik begon als advocaat ben ik betrokken geweest in de meest interessante fraudezaken. Ik heb al veel verschillende soorten zaken kunnen doen: bekende corruptie en vastgoedfraudezaken, ongevallen bij bedrijven en grotere bedrijfsfraudes waar ik dan optreed voor een bedrijf. Het mooiste aan mijn vak vind ik de nauwe band die je snel met je cliënt krijgt en de verscheidenheid aan onderwerpen waar een economische strafzaak over kan gaan. Ik zou nog wel een cliënt willen bijstaan die woonachtig is in het Caribisch gebied en dan het liefst een leuke cliënt waar je na afloop van de bespreking nog mee kan napraten op een terras. Een aanbrengfee is natuurlijk bespreekbaar. 

Met welke activiteiten buiten de advocatuur houdt u zich graag bezig? Heeft u daar veel tijd voor?

Vraag je me ook wat. Ik heb een hele lieve vrouw en dochter waar ik graag voldoende tijd mee doorbreng. Dat lukt aardig, maar mijn echte passie – het lezen van vakliteratuur en praten over mijn vak – komt hierdoor nog weleens op de tweede plaats…daar zijn ze thuis niet van gediend.

Wanneer stapt u weer over?

Ik heb er alle vertrouwen in dat we bij AKD een mooie strafrechtsectie gaan opbouwen. De verschillende kantoren van AKD in Nederland hebben allemaal een hele mooie cliëntenpraktijk en bij een aantal van deze cliënten komen natuurlijk ook weleens opsporings/handhavingsautoriteiten op bezoek. Een volgende overstap zal dan ook niet nodig zijn.

Waar staat u over 10 jaar?

Ik leid dan een florerend onderdeel van AKD en doe nog steeds de meest interessante strafzaken. Mocht dat niet blijken te lukken, dan kun je mij vinden in Piemonte waar ik druiven aan het verbouwen ben.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven