Overstap van de week: Robert ten Have

Delen:

Robert ten HaveOverstap van de week is Robert ten Have. Per 1 september is hij overgestapt van Freshfields Bruckhaus Deringer, waar hij partner was, naar advocatenkantoor Rutgers & Posch waar hij zich tevens als partner heeft aangesloten. Ten Have zet zijn praktijk voort op het gebied van kapitaalmarkttransacties, fusies en overnames en advisering op het gebied van corporate governance en financieel toezicht.

Waarom bent u overgestapt naar Rutgers & Posch?

Je moet met de markt meebewegen. Na het ontstaan van de kredietcrisis is de juridische markt structureel veranderd; er is overcapaciteit en cliënten zijn nog scherper op de prijs gaan letten. De tijd is voorbij dat cliënten kozen tussen kwaliteit en prijs, de vraag is nu naar én hoge kwaliteit én een redelijke prijs. Dat is precies het model van Rutgers & Posch: een groot kantoor in het klein. Ik heb ook heel veel positieve reacties op mijn stap gekregen vanuit de markt. Natuurlijk zullen er ook de hele grote deals blijven waar de prijsdruk minder is. Je kunt je dan wel afvragen hoeveel van dat soort deals er per jaar zijn in Nederland.

Hoe is Rutgers & Posch op uw pad gekomen?

Een van de partners, Hendrik Jan Schimmel, komt ook bij Freshfields vandaan en ken ik goed. Ik ben bewust met Rutgers & Posch in gesprek gegaan vanwege hun visie en het klikte wederzijds. Ik herkende mij in de manier waarop zij de advocatuur willen bedrijven. En het is een club met veel ambitie en enthousiasme, dat straalt ervan af. Verder heeft ons kantoor met een sterke corporate & finance groep  voldoende omvang om niet alleen kleinere maar ook grotere transacties te doen, zeker als je ook de flexibele kring nog meetelt.

Wat is het leukste dat u er door uw overstap bijgekregen heeft?

Mag ik twee dingen noemen? Een hele leuke groep collega’s, gericht op samenwerking en met een hoge onderlinge gunfactor. Er is bij Rutgers & Posch geen apenrotsgedrag. En verder natuurlijk een prachtige kantoorlocatie, het is erg leuk om in het centrum te zitten aan de gracht. In het voormalige hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij, de voorloper van de huidige ABN AMRO Bank. En als het nodig is, maar een kwartiertje van de Zuidas vandaan.

Waar staat u over 10 jaar?

Dat is een lange tijd! Dan bestaat Rutgers & Posch alweer bijna 12 jaar,  ben ik partner bij een bloeiend kantoor met een gevestigde naam en maken we met z’n allen grappen over de technologie van 10 jaar geleden.

Wat is het eerste dat u in uw nieuwe kantoor heeft neergezet?

Als eerste stond er een mooie bos bloemen, als welkom vanuit het kantoor. Ik heb in de afgelopen weken nog geen tijd gehad om daar meer aan toe te voegen dan functionele zaken zoals wet- en handboeken. En een nieuwe Dopper waterfles, heel duurzaam, we doen hier niet aan plastic flesjes.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven