Overstap van de week: Roeland Hartman

Delen:

Roeland HartmanOverstap van de week is Roeland Hartman. Hij is als partner toegetreden tot advocatenkantoor Legal experience. Voor zijn overstap naar Legal experience was Hartman partner arbeidsrecht bij Holland van Gijzen waar hij leiding gaf aan de sectie arbeidsrecht. Hartman gaat zich bij Legal experience bezighouden met zijn specialisme, arbeidsrecht. Daarnaast houdt Hartman zich ook bezig met sociaal zekerheidsrecht en pensioenrecht.

Hoe is de eerste maand bij Legal experience u bevallen?

Heel verfrissend. Er heerst binnen Legal experience een ondernemingsmentaliteit. De lijnen zijn kort, besluitvorming is snel. Daarbij wordt de kwaliteit niet uit het oog verloren. Dat is een omgeving waarin ik mij thuis voel.

Waarom deze overstap?

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. De arbeidsrechtpraktijk bij HVG staat, er was niet veel meer ruimte om te groeien. Daarbij leunt HVG erg sterk op Ernst & Young. Ik wil het arbeidsrecht anders aanbieden, waarbij de advocaat meer ondernemingsrisico loopt. Niet alleen werken op basis van uurtje – factuurtje, maar veel meer op voorhand prijsafspraken maken met de cliënt. Ik denk dat de dienstverlening binnen het arbeidsrecht zich hiervoor uitstekend leent. Legal experience biedt mij alle ruimte om dit idee in de parktijk te brengen.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Wij houden ook kantoor in Den Bosch. Carnaval wordt dus ook echt gevierd. Ook door mij dit jaar.

Als u niet de advocatuur was ingegaan, wat had u dan gekozen? Waarom?

Vrachtwagenchauffeur. Geen idee waarom, maar het sturen van zo’n enorme truck moet wel een kick geven.

Waar staat u over 10 jaar?

Eerlijk gezegd geen  idee. Ik doe niet al te veel aan planning.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven