Overstap van de week: Ruben Wiegerink

Delen:

Ruben WiegerinkOverstap van de week is Ruben Wiegerink. Ruben is sinds 1 juni als partner verbonden aan Van der Feltz advocaten in Den Haag. Hij is cassatieadvocaat en specialist op alle terreinen van het belasting- en onteigeningsrecht. Hiervoor was Ruben in deze rechtsgebieden werkzaam bij Pels Rijcken.

Waarom deze overstap?

Van der Feltz ken ik als een uitstekend nichekantoor. Mijn expertise op het gebied van civiele cassatie en het belastingrecht (zowel rijksbelastingen als belastingheffing van decentrale overheden) sluit naadloos aan bij de behoeften van Van der Feltz. Het is een uitdaging om daar een eigen praktijk op te bouwen, op een fraaie locatie in hartje Den Haag.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Nee, de keuze was snel gemaakt. Ik voelde meteen een klik met Van der Feltz. Ik kende het kantoor al, want voorheen trad ik regelmatig op als advocaat van wederpartijen van het kantoor.

Wat gaat Pels Rijcken van uw vertrek merken en wat zal Van der Feltz van uw komst merken?

Dat zou je aan Pels Rijcken moeten vragen. Van der Feltz krijgt er een enthousiaste en bekwame advocaat bij en verliest een geduchte tegenstander ;-).

Wat maakt het belasting- en onteigeningsrecht zo interessant?

Het belastingrecht en het onteigeningsrecht zijn beide rechtsgebieden waarin de overheid ingrijpt in de rechtspositie van de burger. In deze rechtsgebieden rijzen vaak principiële rechtsvragen die (voor een advocaat) leiden tot mooie zaken.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Van diverse juristen bij mijn vorige werkkringen (de Hoge Raad en Pels Rijcken) heb ik veel opgestoken, maar wat moet je je voorstellen bij een voorbeeld? Wel bewonder ik in het belastingrecht Maarten Feteris, eminent jurist en expert op het formeel belastingrecht, thans president van de Hoge Raad. In het onteigeningsrecht heb ik grote waardering voor mijn kantoorgenoot bij Van der Feltz, Jacques Sluysmans. Hij heeft het onteigeningsrecht het afgelopen decennium op de kaart gezet door toonaangevende publicaties (waaronder zijn proefschrift) en door als enige in Nederland een leerstoel Onteigeningsrecht te bekleden (bij de Radboud Universiteit).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven