Overstap van de week: Rutger Hensen

Delen:

Rutger HensenOverstap van de week is Rutger Hensen. Hij is per 1 mei werkzaam bij AT Osborne Legal en versterkt de praktijk van AT Osborne Legal als senior adviseur vastgoedrecht en is tevens advocaat. Hensen was hiervoor partner bij Legaltree, heeft in zijn carrière onder andere diverse interim opdrachten vervuld, en is van 1997 tot 2009 als vastgoedadvocaat werkzaam geweest bij achtereenvolgens NautaDutilh, Stibbe en CMS Derks Star Busmann.

Vanwaar deze overstap?

Legaltree is voor veelal solistisch werkende traditionele advocaten een buitengewoon goed functionerende full-service kantoorformule maar ik heb, vooral ook in mijn interimopdrachten, ervaren dat ik beter op mijn plaats ben in een vastgoedorganisatie als AT Osborne, waar ik in multidisciplinair teamverband en dicht op de business met mijn kennis van en ervaring met het vastgoedrecht veel sneller en effectiever toegevoegde waarde kan leveren.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Het leukste en meest inspirerende dat ik er bij heb gekregen zijn m’n nieuwe collega’s die allemaal met dezelfde kwalitatieve drive, hetzelfde plezier en dezelfde overtuiging day-in day-out heel hard werken om de klanten/opdrachtgevers van AT Osborne goed, snel en efficiënt van dienst te zijn bij het oplossen van hun vastgoedvraagstukken. Daarnaast is je thuis voelen bij AT Osborne, ook voor een ‘verwende advocaat als ik’ een gegeven: het kantoor in Baarn is misschien wel het meest statige en mooist gelegen kantoorpand van Nederland…

Wat is het meest complexe vraagstuk dat u tot nu toe tegen bent gekomen?

Dezer dagen buig ik mij (in house bij de grootste bibliotheek van Nederland) over de, naar aanleiding van een aantal interne verbouwingen opgekomen, vraag in hoeverre de (huurrechtelijke) relatie met de gebouweigenaar toekomst bestendig is. Hoewel ook deze opdracht begon met een ogenschijnlijk beperkte vraagstelling en casus is me, aan de hand van intern dossieronderzoek en diverse gesprekken met medewerkers en extern betrokkenen, snel duidelijk geworden dat de (achterliggende) problematiek toch weer aardig complex is.

Wat vindt u leuker en waarom: adviseren over praktische juridische oplossingen of als advocaat cliënten bijstaan.

Dat is het hem nu juist: voor mij zit de uitdaging in de combinatie van die twee. De setting waarin ik als vastgoedjurist bij  AT Osborne Legal kan werken is dan ook uniek: enerzijds als senior jurist in de rol van consultant en anderzijds als gespecialiseerd vastgoedadvocaat .

Waar hoopt u over 10 jaar te staan?

Zakelijk: op het balkon van het kantoorpand van AT Osborne proostend op het 10-jarig jubileum van een uiterst succesvol AT Osborne Legal. Privé: op een mooie lenteavond in de boomgaard naast m’n boerderij samen met mijn Roos kijkend naar mijn croquet spelende dochters en hun eerste vriendjes.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven