Overstap van de week: Santosh Nandram

Delen:

Santosh NandramOverstap van de week is Santosh Nandram (34). Nandram is sinds 1 augustus als partner verbonden aan Düzgün & de Roos Advocaten in Amsterdam. Hiervoor was Nandram Inspecteur der Rijksbelastingen bij de Belastingdienst Amsterdam/Grote Ondernemingen.

Na acht jaar Belastingdienst nu in de advocatuur. ‘What took you so long?’

Ik vond de fiscale studie erg boeiend en heb met veel plezier en enthousiasme gewerkt bij de grote accountantskantoren. Vanuit de inhoud ben ik daarna overgestapt naar de Belastingdienst, daar was ik bijna acht jaar BTW-inspecteur voor grote ondernemingen. Ik heb gewerkt met grote ICT-bedrijven zoals Google, Apple, IBM, Dell, Facebook, Tata. Voor een aantal daarvan was ik het eerste aanspreekpunt binnen de Belastingdienst. De advocatuur begon na verloop van tijd toch te trekken en ook het ondernemerschap.

De positieve klik met Oktay Düzgün en Jurriaan Zee, bracht mij ertoe om uitvoering te geven aan deze overstap.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neerzet?

Een knutselwerk van mijn drie jarige dochter. In deze tijd is men veel, misschien wel te veel bezig met het werk en dreigen andere belangrijke zaken uit het oog verloren te worden of als ondergeschikt gezien te worden. Ik heb me voorgenomen om te streven naar de ideale work-life balance, waarbij mijn gezin zo veel mogelijk plezier aan mij beleeft als ik thuis ben en dat als ik dan op kantoor ben, ik mij volledig op het werk en de cliënten kan richten.

Hoe anders zijn uw dagen nu, nu u bij een advocatenkantoor werkt?

Als inspecteur wordt een meer reactieve houding verwacht jegens de “klanten”. Als advocaat is een proactieve houding noodzakelijk en dat past eerlijk gezegd beter bij mij. Een goede advocaat zoekt naar oplossingen en mogelijkheden voor cliënten en is maximaal creatief, waar die ruimte voor een belastinginspecteur toch minder groot is.

Wat zijn uw voornemens?

Mijn voornemen is om van elke cliënt een ambassadeur te maken. De beste reclame en de meeste voldoening, krijg je toch van een tevreden klant.

Welke zaak hoopt u bij Düzgün & de Roos Advocaten tegen te komen?

Een complex, internationaal geschil zou natuurlijk prachtig zijn!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven