Overstap van de week: Sjors Dobbelaar

Delen:

Sjors DobbelaarOverstap van de week is Sjors Dobbelaar (30). Hij is mede-eigenaar geworden bij legal tech startup Legalloyd. Dobbelaar was sinds 2010 als advocaat verbonden aan Freshfields Bruckhaus Deringer in Amsterdam. Dobbelaar blijft advocaat en zal bij Legalloyd leiding geven aan het juridische team. Legalloyd ontwikkelt software waarmee ondernemers online maatwerk-contracten kunnen maken, bewerken, en ondertekenen. Het juridische team van het bedrijf geeft hierbij aanvullend advies.

Hoe is deze eerste periode bij uw nieuwe kantoor bevallen? Hoe zag uw eerste werkdag eruit?

Het bevalt heel goed. Ik merkte op dag 1 al dat er zo veel energie in het team zit. Waar vind je nou software developers, sales, marketing en legal in één ruimte? We zijn ook net verhuisd naar een nieuw kantoor naast Pand Noord met eigen chef en dakterras!

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Onze visie is om goed juridisch advies toegankelijk te maken voor ondernemers. We willen ze daarnaast ontzorgen door legal coaching en advies. Het huidige aanbod voor veel kleine en middelgrote bedrijven is nog heel traditioneel (verzekeringen, jurofoon, etc.) en wij willen daar verandering in brengen.

Wij zien dat veel kleine, maar ook grotere bedrijven online zoeken naar contracten en ronduit een hekel hebben aan (de tarieven van) advocaten. Deze kritiek is deels onterecht en deels terecht. Goede gespecialiseerde advocaten zullen nodig blijven, maar 90% van de juridische vragen van het MKB zijn al ontelbaar keer eerder gesteld. Wij kunnen door data-analyses onze klanten steeds beter helpen. Op Legalloyd.com staan meer dan 80 contracten die elk al honderden keren gedownload zijn. Je weet dan vanzelf waar ondernemers vaak tegenaan lopen.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Ik ken heel veel goede advocaten, maar ik word meer geïnspireerd door innovators en creatieve ondernemers. Veel van onze klanten zijn bijvoorbeeld echte game-changers zoals Blendle, Ticketswap, de Correspondent en Ace&Tate. Ook veel bedrijven die wij nu helpen opstarten gaan het ver brengen, dat is enorm motiverend.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?

Wij zijn formeel niet de advocaat van onze klanten. Wij willen ondernemers aan beide kanten van de tafel snel en efficiënt bij elkaar brengen en onze contracten zijn dan ook vrij neutraal ingestoken. Dit levert vaak geestige situaties op met advocaten van wederpartijen. De advocaat is gebaat bij een stevige onderhandeling waar extreme standpunten steeds dichterbij elkaar komen. Dit is alleen in het voordeel van de advocaten en daar doen wij dus niet aan mee.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Pfoe, ik vind bijna alles leuk. Zo zou ik wel zeezeiler, sterrenkundige, industrieel ontwerper, vinoloog of meubelmaker willen zijn. Dat komt misschien nog.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven