Overstap van de week: Sophie Dingenen

Delen:

Sophie DingenenOverstap van de week is Sophie Dingenen. Dingenen is per 1 juni als partner gestart bij de Haagse vestiging van het Bird & Bird, waar zij de corporate praktijkgroep en energy sectorgroep versterkt. Dingenen maakt de overstap van Baker & McKenzie.

Hoe is Bird & Bird op uw pad gekomen en waarom heeft u voor dit kantoor gekozen?

Toen ik in London werkte, kwam ik Bird & Bird steeds tegen bij de ontwikkeling van energieprojecten. Daarnaast hebben Michelle de Rijke en ik in het verleden samengewerkt en dat is altijd prima bevallen.

De keuze voor dit kantoor is gebaseerd op het feit dat ik sterk geloof in een sectorbenadering in de advocatuur. Cliënten spreken steeds hun waardering uit over onze gedegen sectorkennis en zien dit als een toegevoegde waarde in de advisering. Door jarenlange ervaring in de energiesector weten we precies wat de value drivers zijn voor onze cliënten en passen we deze toe bij onze advisering.

Daarnaast is Bird & Bird een echt technologykantoor, veel cliënten houden zich bezig met state of the art producten en diensten. Dat vergt innovatief juridisch denken en spreekt me erg aan.

Wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Hét toonaangevende kantoor worden wat betreft advisering in de energiesector. Bird & Bird heeft reeds een gevestigde positie in de Nederlandse energiemarkt. Deze wordt nu verbreed met onze internationale projectervaring waardoor we cliënten bij de ontwikkeling van (internationale) energieprojecten van het begin tot het einde kunnen bijstaan.

Wat is er zo interessant aan de ontwikkeling van nationale en internationale duurzame energieprojecten?

Met de ontwikkeling van duurzame energieprojecten bouwen we concreet mee aan een schonere toekomst. Op deze manier dragen ook wij ons steentje bij. Het bijzondere van advisering van energieprojecten is dat je uiteindelijk ook het eindresultaat concreet ziet worden. Er is niks mooiers dan de oplevering van een innovatief bouwwerk, variërend van een windmolenpark tot een energie-efficiënt kantorencomplex.

Wat doet u persoonlijk op het gebied van duurzame energie?

Ik zou graag stellen dat ik mijn duurzame bijdrage lever door het rijden van een elektrische auto, maar helaas is dat (nog) niet het geval. Mijn energieverbruik thuis heeft wel een duurzame oorsprong.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven