Overstap van de week: Stefan Holterman

Delen:

Stefan HoltermanOverstap van de week is Stefan Holterman. Hij komt de praktijkgroep Banking & Finance van Van Benthem & Keulen versterken in de functie van medewerker. Holterman is gespecialiseerd in het effectenrecht en heeft hiervoor 4,5 jaar bij advocatenkantoor Wijn & Stael gewerkt.

Hoe is Van Benthem en Keulen op uw pad gekomen en waarom heeft u de overstap gemaakt naar dit kantoor?

Ik ken Van Benthem & Keulen natuurlijk al jaren vanuit de Utrechtse advocatuur en heb het altijd ervaren als een toegankelijk kantoor met prettige mensen. Daarnaast heb ik het leren kennen als innovatief kantoor, onder meer door het recent geïntroduceerde serviceconcept vanDienst. Toen ik na het afronden van de Grotius opleiding Effectenrecht besloot mij meer te willen toeleggen op een gecombineerde advies- en procespraktijk in het effectenrecht, bleek dat daarvoor bij Van Benthem & Keulen ruimte bestond. De keuze was vervolgens snel gemaakt. Op deze manier kan ik de praktijk uitoefenen zoals ik dat graag wil en ook nog steeds met de fiets naar mijn werk!

Hoe belandt een advocaat in de Banking & Finance?

Eigenlijk heel simpel: door enthousiasme voor de advocatuur te combineren met bovenmatige  interesse in de financiële wereld.

U voert een gecombineerde advies- en procespraktijk. Zo procedeert u over financiële dienstverlening en schending van zorgplichten. Welke zaak uit de afgelopen jaren is u het meest bijgebleven?

Eigenlijk blijven negen van de tien zaken mij goed bij. Je wordt natuurlijk vaak geconfronteerd met interessante cliënten en situaties die je in korte tijd moet zien te doorgronden. Maar de zaak die mij het meest is bijgebleven is toch een procedure die ik vanaf het begin van mijn carrière behandelde. In de nasleep van een overname procedeerden we over de schending van garanties. Parallel liep een bindend advies procedure over de verschuldigdheid van een earn-out. Na jarenlang procederen werd, na een verandering in het management van onze cliënt, de zaak ineens geschikt. “Al die jaren werk voor niks”, dacht ik toen, “we hadden zo’n sterke zaak”. Dat was misschien ook wel zo, maar uiteindelijk leerde deze procedure mij dat voor partijen ook andere belangen een grote rol spelen en dat zij, ondanks dat de positie juridisch erg sterk is, soms toch inbinden omdat een commercieel belang prevaleert.

U was tot november 2012 vice-president van de Jonge Balie Utrecht. Welke nevenactiviteiten lopen er op dit moment naast uw baan bij VBK?

Op dit moment vervul ik nog een kleine controlerende taak binnen de Jonge Balie Utrecht en ben ik voorzitter van de reünistenstichting van mijn dispuut. Wellicht pak ik na mijn inwerkperiode bij Van Benthem & Keulen weer nieuwe nevenactiviteiten op.

Welk beroep had u willen uitoefenen als u  niet voor de advocatuur had gekozen?

Ik maakte als 8-jarig jongetje al visitekaartjes met Stefan Holterman – advocaat, dus voor mij was er eigenlijk geen ander beroep denkbaar.  Als ik toch iets anders zou moeten kiezen, dan zal dat vast lukken. Ik heb namelijk een waslijst aan interessante alternatieven: filmproducent, minister-president, schrijver, hoteleigenaar, piloot, ondernemer, burgermeester etc. etc.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven