Overstap van de week: Stijn van der Stap

Delen:

Stijn van der StapPer 1 oktober is Stijn van der Stap het ondernemingsrechtteam van Eversheds Faasen komen versterken. Stijn was voor zijn overstap naar Eversheds Faasen verbonden aan Houthoff Buruma, waar hij jarenlang werkzaam was in de M&A praktijk.

Waarom heeft u deze overstap gemaakt?

Na jaren met veel plezier bij Houthoff gewerkt te hebben merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe stap in mijn carrière. Via Confius Excecutive Search ben ik in contact gekomen met Eversheds Faasen. Al snel had ik door dat dit kantoor heel goed bij mij past. Het is een relatief jong kantoor dat hard aan het groeien is. Via het bestaande (wereldwijde) netwerk van Eversheds en mijn eigen netwerk verwacht ik hier een mooie praktijk op te kunnen bouwen.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Na ruim een week is het moeilijk om te zeggen dat ik me hier al helemaal thuis voel, maar ik heb wel het idee dat ik goed binnen dit kantoor pas. Er wordt hard gewerkt in een no-nonsense sfeer, maar er is ook tijd om even over andere dingen te praten of een geintje uit te halen. Binnenkort bestaat het kantoor tien jaar en ik heb begrepen dat dit groots gevierd gaat worden met alle medewerkers. Dat pak ik meteen dus mooi mee.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Het is een beslissing die ik niet van de ene op de andere dag heb genomen en ik heb dus kunnen wennen aan het idee. Houthoff Buruma was wel mijn eerste werkgever en ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt, maar ik denk dat ik uiteindelijk beter pas bij een kantoor als Eversheds Faasen. Ik verwacht dat er binnen dit kantoor meer ruimte is voor ondernemerschap en dat dit (waar nodig en mogelijk) ook actief zal worden ondersteund.

Waar staat u over 10 jaar?

Laat ik maar zeggen dat ik dan nog steeds bij Eversheds Faasen werk, aangezien ik tot op heden ook niet echt een “jobhopper” ben geweest. Ik hoop dan een bijdrage te hebben geleverd aan de verdere uitbouw van de transactiepraktijk en aan de naamsbekendheid van Eversheds Faasen in Nederland.

Waaraan besteedt u meer geld dan goed is?

Ik besteed meer geld dan goed is aan de reparaties van mijn auto. Ik ben helemaal geen auto liefhebber, maar ik koop wel iedere keer weer een Lancia…..

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven