Overstap van de week: Taco de Lange

Delen:

Taco de LangeOverstap van de week is Taco de Lange. De gerenommeerde vastgoednotaris en zijn team stappen over naar advocaten- en notariskantoor AKD. De komst van De Lange typeert de ambitie en groeistrategie van AKD, in het bijzonder op het gebied van vastgoed en internationalisering.

Hoe is AKD op uw pad gekomen en waarom heeft u voor dit kantoor gekozen?

De veranderende vastgoedwereld vraagt om innovatie, internationalisatie en een andere pricing. Indrukwekkend hoe AKD samen met cliënten en andere dienstverleners in binnen- en buitenland innoveert en verbindingen legt. Daarnaast hebben ze slagkracht. Van de 400 professionals zijn er 75 als vastgoedadvocaat of –notaris actief, waaronder diverse hoogleraren. Dat sprak me aan. Vervolgens contact laten leggen via een “voetbalmakelaar”, zoals mijn zoontje dat noemt, en nu na de “transfer” voortaan “spelend” in het AKD-“stadion” The Edge, het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld. Het zoontje is trots.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen en wat wilt u bij dit kantoor bereiken?

Een lastig en eenvoudig besluit tegelijk. Lastig omdat het life-changing is en naast AKD zich ook andere mooie kansen voordeden. Eenvoudig omdat ik zo’n besluit uiteindelijk toch sec op gevoel neem en het hele team mee wilde.

Met AKD streef ik er naar om een voorloper te zijn zowel qua innovatie als qua ontwikkelingsomgeving voor talenten en cliënten.
Bij Lexence is het gelukt om met een aantal oud-collega’s van De Brauw vanuit het niets een notarieel vastgoedteam op Tier-1 nivo te krijgen. Dat smaakt naar meer. Samen een doel nastreven en de mouwen opstropen, geeft zo veel moois en energie!

Met welke activiteiten buiten het notariaat houdt u zich graag bezig?

Naast de gebruikelijke nevenactiviteiten, gezin en vrienden, mag ik graag sporten. Zo begin ik bijvoorbeeld een aantal ochtenden in de week met rennen met een groepje vrienden. Lachen en sporten, betere arbeidsvitaminen kan ik niet bedenken.

Welke zaak is u tot nu toe het meest bijgebleven?

Wij spraken zojuist over rennen. Dat doet me terugdenken aan een closing waar op tijd ergens een document moest worden ingeleverd. Ik bracht dat document samen met een directeur van de cliënt maar helaas kwamen wij in de file terecht. De financiële belangen waren zo groot, dat ik besloot om mijn auto met draaiende motor en een verbaasde cliënt in de file achter te laten om vervolgens op volle snelheid naar die betreffende instantie te rennen alwaar ik nog net op tijd was. Later trof ik mijn auto met cliënt en politie aan. Gelukkig waren de heren zo verbaasd over een hardlopende notaris, had AJAX net gewonnen en scheen de zon, zodat het gelukkig met een waarschuwing afliep.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor het notariaat gekozen had?

Auto ontwerper. Een mooie combinatie van vier liefhebberijen: innovatie, design, techniek en auto’s. Maar ja, gebrek aan tekentalent, dus verder dan het winnen van een ontwerpwedstrijd van Seat ben ik niet gekomen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven