Overstap van de week: Thijs Lommen

Delen:

Thijs LommenOverstap van de week is Thijs Lommen. Per 1 april is hij overgestapt van NautaDutilh naar Stek waar hij als partner is toegetreden tot de praktijkgroep financieel recht. Lommen heeft een leidende positie in de markt van ziekenhuisfinancieringen waarin hij al vele jaren voor alle grote Nederlandse banken optreedt.

U was 19 jaar werkzaam in de financieringspraktijk van NautaDutilh, waarvan de laatste tien jaar als partner. Vanwaar uw overstap naar Stek?

Ik ben ervan overtuigd dat de advocatuur aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen. Tariefdruk, in het bijzonder sinds de kredietcrisis, en de digitale revolutie vergen een forse investering in innovatie van de juridische dienstverlening. Dat geldt voor de gehele advocatuur (advies-, proces- en transactiepraktijk), maar het geldt op korte termijn in het bijzonder voor de praktijk waarin ik werkzaam ben, de Nederlandse financieringspraktijk. Mijn cliënten zien ook in dat de dienstverlening bij financieringstransacties efficiënter georganiseerd kan worden. Er is geen weg terug. Innovatie op korte termijn is noodzakelijk om te kunnen blijven concurreren.

Bij Stek krijg ik meer ruimte om als partner te investeren in innovatie van mijn praktijk. Door onder meer digitalisering van het documentatieproces en van de communicatie bij financieringstransacties. De keuze voor Stek is ook ingegeven door het feit dat Stek als niche kantoor met scherpe tarieven inmiddels naast enkele grote advocatenkantoren een prachtige positie heeft opgebouwd als adviseur bij financieringstransacties. Ik hoef de proeftuin voor innovatie van mijn praktijk dus niet eerst opnieuw aan te leggen. Bovendien is het prettig werken in een kleiner kantoor waar de “lijnen wat korter zijn” wanneer beslissingen genomen moeten worden.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Dat was het zeker. Ik heb jarenlang met veel plezier gewerkt bij NautaDutilh. Het moeilijkste was om afscheid te nemen van mijn medecompagnons bij loan finance en de rest van het team. Tien jaar geleden startte ik met de opbouw van een loan finance transactiepraktijk in Amsterdam. Bij mijn vertrek bestond het team uit ongeveer 20 advocaten, waarvan vier partners. Het was een behoorlijke stap om afscheid van hen te nemen.

Wat wilt u het komende jaar met de praktijkgroep bereiken?

In 2011 ben ik begonnen met het automatiseren van de interne juridische documentatie van banken en andere clienten, op basis van een web based applicatie waarbij cliënten voor het opstellen van die documentatie kunnen inloggen in de private cloud van kantoor. Een grote Nederlandse bank heeft recent besloten dit project met mij voort te zetten bij Stek. Ik ga dat onderdeel van mijn praktijk naast de reguliere financieringspraktijk verder uitbouwen en ben ook bezig met andere vormen van innovatie van de juridische dienstverlening.

U wordt aanbevolen door Chambers, Legal 500 en IFLR als een toonaangevende financieringsadvocaat en in Who is Who Legal voor project finance. U heeft een leidende positie in de markt van ziekenhuisfinancieringen waarin u al vele jaren voor grote Nederlandse banken optreedt. Heeft u nog onbereikte doelen of bent u waar u wilt zijn?

De overstap naar Stek is ingegeven door de wens om nieuwe wegen in te slaan. Wat betreft de innovatie van de financieringspraktijk en de advocatuur in het algemeen staan we nog maar aan het begin. Ik vind het inspirerend om de komende jaren mede vorm te geven aan de veranderingen die ongetwijfeld nog gaan plaatsvinden.

Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed is?

Aan het onbenutte abonnement van mijn sportschool.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven