Overstap van de week: Thijs van Zanten

Delen:

Thijs van ZantenOverstap van de week is Thijs van Zanten. Hij is per 1 februari overgestapt van NautaDutilh naar Wijn & Stael Advocaten. Van Zanten is advocaat sinds 2003 en gespecialiseerd in het bankrecht, met een bijzondere focus op het insolventierecht. In 2010 won hij voor zijn artikel over de positie van de pandhouder van vorderingen in faillissement de Publicatieprijs van de Vereniging voor Burgerlijk Recht. Recentelijk promoveerde Van Zanten aan de Rijksuniversiteit Groningen op een proefschrift over de overeenkomst in het insolventierecht.

Waarom deze overstap?

Hoewel ik met veel plezier terugkijk op de afgelopen ruim zeven jaar bij NautaDutilh, heeft het kantoor Wijn & Stael altijd een zekere aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Het kantoor is de afgelopen decennia bij veel spraakmakende faillissementsdossiers betrokken geweest en heeft daarmee op mijn werkterrein een grote reputatie opgebouwd, zowel binnen als buiten Nederland. Tegelijkertijd heeft Wijn & Stael de charme en sfeer van een middelgroot kantoor, gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Utrecht. Die combinatie spreekt mij zeer aan.

Hoe zag uw eerste werkdag bij Wijn en Stael eruit?

Zoals een eerste werkdag er in de regel zal uitzien: het inruimen van mijn kamer, het schudden van heel veel handen en het proberen zo veel mogelijk de namen te onthouden. Dat was overigens niet eens zo lastig. Veel van mijn nieuwe kantoorgenoten kende ik al.

Waaraan besteedt u zelf meer geld dan goed is?

Boeken, in alle genres. Die zet ik dan vervolgens ongelezen in de kast, want met drie kleine kinderen prijs ik mij al gelukkig als ik op zaterdag aan de voorpagina van de krant toekom.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?

Ik heb het geluk gehad in de afgelopen jaren met diverse topspecialisten in mijn vakgebied te hebben mogen samenwerken, van wie ik een hoop heb geleerd. Als ik dan toch een naam moet noemen: mijn promotor Frank Verstijlen. Een exceptioneel goede jurist, met veel gevoel voor de praktijk. Bovendien iemand die zichzelf niet al te serieus neemt.  

Als u niet de advocatuur was ingegaan, wat was u dan geworden?

Astronaut, maar ik had te slechte ogen. Inmiddels gaat er wat mij betreft niets boven de advocatuur.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven