Overstap van de week: Thom Groot

Delen:

Thom GrootOverstap van de week is Thom Groot. Groot is met ingang van 1 juli 2016 als advocaat verbonden aan Stijl advocaten te Amsterdam. Hij is thans werkzaam in de bestuursrechtelijke en Europeesrechtelijke vastgoedpraktijk en beschikt over expertise in het ruimtelijk bestuursrecht. Hiervoor werkte hij onder meer bij de Raad van State, eerst als stagiair bij de Commissie recht van de Europese Unie van het Bureau Secretaris, daarna als jurist bij de Directie bestuursrechtspraak (ruimtelijke ordeningszaken).

U komt van de Raad van State. Dat zal even wennen zijn?

Nee. Tijdens mijn Publiekrecht-master ben ik niet alleen werkzaam geweest als stagiair bij de Raad, maar ook bij het toonaangevende niche vastgoedkantoor Stijl. Na mijn afstuderen ben ik voorts bij Stijl juridisch-medewerker geweest, alvorens te beginnen bij de Raad. Als jurist adviseerde ik Afdelingsleden bij het beslechten van de aan hen voorgelegde ruimtelijke-ordeningsgeschillen. Daartoe concipieerde ik voor zitting analyses van de stellingen van partijen over en weer, fungeerde ik als zittingsgriffier, nam ik deel aan raadkamerberaadslagingen en had ik een hoofdrol bij de uitwerking van de uitspraak. Hoewel ik een lange tijd werkte bij een rechtsinstantie die ‘boven de partijen’ staat, hoef ik niet te wennen om als advocaat werkzaam te zijn in een speelveld waarbij ik de belangen behartig van onder meer projectontwikkelaars, vastgoedeigenaren en gemeenten. Daarbij is mijn eerdere ervaring – met kantoorgenoten – bij Stijl en de naadloze aansluiting tussen beide functies van belang.

Waarom deze overstap?

Ik ben overgestapt omdat de advocatuur beter bij mij past, gelet op de dynamiek in de commerciële vastgoedpraktijk, de verscheidenheid aan zaken en de vooropstelling van het belang van de cliënt. In vergelijking met de functie van jurist, sta ik minder op afstand van de partij(en) waar het om gaat en kan ik mijn communicatieve vaardigheden beter tot hun recht laten komen.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Stijl advocaten?

Mijn opgedane kennis en schriftelijke vaardigheden bij de Raad. Doordat ik daar een ‘kijk in de keuken’ heb kunnen nemen, kan ik een inschatting maken van hetgeen door een advocaat in een procedure al dan niet dient te worden aangevoerd. Ik kan hier in de vastgoedpraktijk op voortbouwen, vooral omdat ik secuur werk en oog heb voor de bijzondere omstandigheden per grote of kleine zaak.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Stijl advocaten?

De combinatie van gedrevenheid met een flinke dosis positieve werkethos; ik stop pas indien het er goed staat en het belang van de cliënt zo goed mogelijk is gediend, ook onder tijdsdruk.

Waar staat u over tien jaar?

Over tien jaar ben ik, in navolging van een mooie afronding van mijn advocaatstage, al een aantal jaar advocaat-medewerker bij Stijl. Ik vorm dan een vaste waarde voor dit kantoor en heb veel interessante vastgoed- en gebiedsontwikkelingszaken gedaan met goede resultaten. Ook heb ik dan een brede praktijk, met zowel een bestuursrechtelijke als een civielrechtelijke insteek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven