Overstap van de week: Tim de Booys

Delen:

Tim de BooysOverstap van de week is Tim de Booys. Hij maakt per 1 juni de overstap van De Nerée Tuinman & Van Woensel Advocaten (DNTW) naar Höcker Advocaten, waar hij advocaat-medewerker wordt bij de sectie vastgoed en bestuursrecht. De Booys is gespecialiseerd in huur- en bouwrecht.

Waarom stapt u over naar Höcker Advocaten?

Bij DNTW vormde ik een team met Jurjen Tuinman. Jurjen Tuinman is ruim tien jaar geleden bij Höcker Advocaten begonnen. Hij heeft altijd een goed contact gehouden met zijn oude kantoor. Höcker Advocaten was op zoek naar versterking voor de sectie vastgoed. Zo is de overstap tot stand gekomen. Ik was snel enthousiast, want het is een mooie kans om nieuwe ervaring op te doen. Bij Höcker Advocaten zullen wij samenwerken met Dolf Rueb en Koos van den Berg. Hierdoor kunnen wij op hoog niveau een breder pakket aan diensten aan onze cliënten bieden. De combinatie bij Höcker Advocaten tussen hoge kwaliteit en een brede maatschappelijk belangstelling spreekt mij zeer aan.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ik ben vanaf de oprichting bij DNTW betrokken, eerst als student-medewerker en daarna als advocaat. Het is een klein kantoor, waar we als familie met elkaar omgaan. Naast dat het  een goede leerschool was, heb ik met veel plezier bij DNTW gewerkt.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Bij Höcker Advocaten kan ik me geheel richten op het vakgebied waar mijn hart ligt. Het kantoor is perfect gelegen en kan ik een rondje rennen in het Vondelpark tijdens de lunch.

Hoe denkt u dat uw eerste werkdag bij Höcker eruit zal zien?

Normaal gesproken zou ik mijn eerste dag besteden aan het kennismaken met mijn nieuwe collega’s en het uitproberen van alle nieuwe systemen (niet in de laatste plaats het koffiezetapparaat). Maar het zou me niet verbazen als ik hals over kop in een dossier moet duiken. Het is als advocaat altijd lastig voorspellen hoe een dag zal verlopen.

Waar staat u over 10 jaar?

Een toekomstbeeld dat zich uitstrekt over zo’n lange tijd heb ik niet. Ik hoop dat ik dan met nog even veel plezier mijn vak uitoefen. Als dat nog steeds bij Höcker Advocaten is, dan heb ik het goed gedaan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven