Overstap van de week: Trudy van de Pijl

Delen:

Trudy van de PijlOverstap van de week is Trudy van de Pijl. Van der Pijl versterkt de sectie arbeidsrecht van het Rotterdamse Wybenga Advocaten sinds 1 juni. Zij richt zich op de arbeidsrechtpraktijk en het uitbouwen van de pensioenpraktijk en is afkomstig van SRK Rechtsbijstand.

Waarom deze overstap?

Bijna 16 jaar heb ik bij SRK Rechtsbijstand gewerkt, de laatste vijf jaar als advocaat. Je raadt het al: tijd om in een andere keuken te kijken. En die kans kwam op mijn pad. Nog wel bij een echt Rotterdams kantoor en tussen mensen waar ik mij meteen bij thuis voelde. Wat wil je nog meer?

Is de overstap van SRK Rechtsbijstand naar Wybenga Advocaten groot?

De kantoren, werklocatie en de collega’s verschillen natuurlijk, maar het rechtsgebied blijft hetzelfde: arbeids- en pensioenrecht. Als advocaat ga je voor het belang van je cliënt, ook dat blijft hetzelfde. Met de cliënten van Wybenga zal ik wel een langduriger vertrouwensrelatie hebben, investeren daarin vind ik erg prettig.  

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Wybenga Advocaten?

Mijn eerste indruk is dat de collega’s bij Wybenga heel professioneel hun werk doen, dus ik ga heel bescheiden maar ferm mijn steentje bijdragen.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Wybenga Advocaten?

Van een advocaat wordt niet meer alleen kennis van het juridisch vak verwacht. Om in de toekomst het verschil te maken – ook met mr. Robot – moet je daarnaast op een betrokken, empathische en creatieve wijze kunnen meedenken met je cliënt. Daar ligt denk ik wel mijn kracht. Overigens denkt men er bij Wybenga niet heel anders over. Het devies luidt immers: Advies dat aan waarde wint.

Het duurt waarschijnlijk nog even, maar wat neemt u zich voor te gaan doen als u met pensioen bent?

Als we bij pensioeningang denken aan de AOW-ingang, dan verwacht ik dat mijn pensioendatum steeds verder opschuift. Die wereldreizen moet ik dus wat naar voren trekken. Maar als ik echt oud ben, dan wil ik een band met allemaal gerimpelde muzikanten en dan muziek spelen van Ella Fitzgerald, Nina Simone, Cesaria Evora en de Buena Vista Social Club. Dat mijn stem tegen die tijd wat doorleefder is, noemen we dan karakteristiek.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven