Overstap van de week: Weero Koster

Delen:

Weero KosterOverstap van de week is Weero Koster. Hij is per 1 september overgestapt van Norton Rose Fullbright, waar hij leiding gaf aan de energiepraktijk, naar Baker & McKenzie, waar hij als partner toegetreden is. Koster’s praktijk richt zich op bedrijven en organisaties die actief zijn op nationale en internationale energiemarkten, van ‘upstream’ olie- en gas tot de grootste duurzame projecten in Nederland.

Al meer dan twintig jaar actief als transactieadvocaat. Wat houdt het spannend?

De energiemarkt is een van de meest maatschappelijk relevant gereguleerde sectoren. Daarin is de afgelopen 20 jaar het hele stelsel veranderd. We hebben de liberalisering, privatisering , consolidatie en splitsing van de elektriciteits- en gassector van heel nabij meegemaakt en daarin veel werk verzet.
We bevinden ons nu in een periode waarin Nederland zijn duurzame ambities moet waarmaken. Dat houdt in dat er veel zal worden geïnvesteerd.  Dit is mogelijk gemaakt door het energieakkoord van vorig jaar, dat nu in wetgeving wordt omgezet. Er is voor een transactieadvocaat veel werk aan de winkel en dat werk verschilt ook van zaak tot zaak en van cliënt tot cliënt. Belangrijker is misschien nog dat de transacties moeten passen binnen het steeds veranderende wettelijk kader dat inhoudt dat je als advocaat voortdurend uitgedaagd wordt om met nieuwe oplossingen te komen.

Uw overstap naar Baker. Een opvallende keuze?

Een echt advocatenantwoord: ja en nee. Voor sommigen zal de overstap minder voor de hand liggen gezien de positie die ik bij het vorige kantoor heb bekleed. Maar ik was aan een nieuwe uitdaging toe.
Baker & McKenzie biedt mij uitstekende kansen op mijn vakgebied. Het is in vele opzichten het grootste kantoor ter wereld en de “energy, mining and infrastructure” praktijk is van wereldklasse. Ook op fiscaal gebied is Baker & McKenzie toonaangevend. Er zijn dus veel mogelijkheden waar ik gebruik van kan maken om mijn praktijk uit te breiden.

U bent een grote speler in de transactiewereld en wordt door Chambers en Legal 500 bestempeld als een van de meest toonaangevende advocaten in Nederland op energiegebied. Wat valt er nu nog te bereiken?

Wat een mooi compliment. Maar het gaat mij niet zozeer om de omvang van zaken. De uitdaging zit in het samenbrengen en werken met mensen en het realiseren van nieuwe ideeën en mogelijkheden. Daarbij blijft er in de markt waarin ik actief ben altijd veel te doen. Sommigen spreken zelfs van een volledige revolutie van onze energiesystemen.

Is er een zaak die u nog niet tegen bent gekomen maar in uw nieuwe kantoor wel hoopt te mogen doen?

Als ik mijn bijdrage kan leveren aan de realisatie van een duurzamer Nederland ben ik al heel blij.

Waarin verschilt het werken bij Baker & McKenzie van het werken voor Norton? Wat is het leukste dat u er door uw overstap bijgekregen heeft?

Het is wel iets te vroeg om daar een antwoord op te geven. Wat mij in het algemeen opvalt is het enorme enthousiasme en de ambitie om gezamenlijk iets goeds tot stand te brengen. Enerzijds vanuit pragmatiek, maar anderzijds ook op basis van een schat aan kennis en knowhow.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven