Overstap van de week: Wibe Reddingius

Delen:

Wibe ReddingiusOverstap van de week is Wibe Reddingius. Reddingius is per 14 oktober overgestapt van ZR Group, waar hij als CEO werkzaam was, naar Nysingh advocaten-notarissen. Als partner geeft hij mede leiding aan de sectie Ondernemingsrecht van de Arnhemse locatie van het kantoor.

U was ruim negentien jaar verbonden aan Kneppelhout & Korthals (waarvan tien jaar als MP) alvorens u naar ZR Group overstapte. Waarom koos u er ruim een jaar geleden voor de advocatuur te verlaten?

Ik miste het managen van een organisatie en Kneppelhout & Korthals voelde niet meer als ‘mijn’ kantoor. Na mijn terugtreden als managing partner is er, zoals dat gaat, veel veranderd. Ik wilde mijn gezichtsveld verbreden en eens aan de andere kant van de tafel zitten, eens aan den lijve ondervinden hoe het is om geen advocaat te zijn. In die zin lag de overstap naar het bedrijfsleven voor de hand toen ik werd gevraagd voor ZR Group, al wist ik dat het tijdelijk zou zijn. Ik heb als CEO de organisatie en de business kunnen helpen opzetten. Mijn kennis en ervaringen als advocaat en als managing partner kwamen daarbij meer dan goed van pas.

U stapt vanuit het bedrijfsleven terug de advocatuur in. Ditmaal bij Nysingh. Vanwaar uw terugkeer? En waarom bij Nysingh?

Ik miste de rol van trusted advisor en vooral de dynamiek van een advocatenkantoor. Nysingh behoort tot de grotere en vooral kwalitatief betere kantoren in Nederland. Toen de kans voorbij kwam daarvan deel uit te mogen maken als advocaat-partner en tegelijkertijd de sectie Ondernemingsrecht in Arnhem tot nog grotere hoogte te brengen, hoefde ik niet lang na te denken. Zoals mijn echtgenote het eens droogjes uitdrukte: “Als partner van een kantoor als Nysingh hoef je je niet te schamen.”.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Ik voel me als een vis in het water, niet in de laatste plaats omdat de mensen bij Nysingh zich als vissen in het water lijken te voelen. Het kantoor staat voor enkele strategische veranderingen en gaat met zijn tijd mee, waarbij zeer bewust het goede wordt behouden. Daar lijkt iedereen zin in te hebben en zijn steentje aan bij te willen dragen, omdat er tevens oog is voor de menselijke maat. Dat zorgt voor een collegiale, ambitieuze en dynamische sfeer, waar ik mij prettig bij voel.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Om een succesvol advocaat te worden, die ’s ochtends fluitend naar kantoor gaat en ’s avonds fluitend weer naar huis gaat.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Nee, aangescherpt!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven