Overstap van de week: Willemien Kastelein

Delen:

Willemien KasteleinOverstap van de week is Willemien Kastelein. Zij is per 1 november overgestapt van KBS Advocaten naar Nysingh, waar ze als partner toegetreden is. Kastelein maakt deel uit van de sectie Gezondheidszorg. Vanuit haar expertise op het gebied van gezondheidsrecht zet zij als advocaat haar praktijk voort op de Zwolse locatie van Nysingh.

Waarom heeft u de overstap naar Nysingh gemaakt?

Ik zie bij Nysingh een nieuwe uitdaging om mijn praktijk op kwalitatief hoog niveau verder uit te bouwen met Jaap Sijmons en Tessa van den Ende, en in samenwerking met andere secties van Nysingh, zoals mededinging, straf- en arbeidsrecht.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ja en nee. Het was geen gemakkelijke beslissing omdat ik 18 jaar aan KBS verbonden ben geweest. Al snel zag ik echter dat ik bij Nysingh een kwaliteitsslag kan maken. Mijn passie voor de advocatuur en de zorg gaf de doorslag.

Wat wilt u binnen de sectie Gezondheidszorg van Nysingh bereiken?

Wij willen cliënten in de gezondheidszorg full service aanbieden, zowel in advisering, mediation en governance als bij conflicten, bv. met de Nza en/of Inspectie. Ik verwacht dat ik daaraan met mijn brede ervaring in het tucht-, straf-, en civielrecht in de zorg een bijdrage kan leveren.

Als u niet voor de advocatuur gekozen had, welk beroep zou u nu dan uitoefenen?

Ik zou het werkelijk niet weten, ik voel mij advocaat in hart en nieren.

U was bijzonder hoogleraar Gezondheidsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht. Heeft u op dit moment nevenactiviteiten naast uw baan bij Nysingh, en zo ja, valt dit goed te combineren?

Ik ben nog steeds hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht en daarnaast vice-voorzitter van een regionale toetsingscommissie euthanasie. Dat is goed te combineren; Voor cliënten sta ik dag en nacht klaar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven