Overstap van de week: Winfried van den Muijsenbergh

Delen:

Winfried van den MuijsenberghOverstap van de week is Winfried van den Muijsenbergh. Hij maakt per 1 januari 2016 onderdeel uit van de nationale en internationale corporate litigation en arbitrage praktijk van AKD.

Wat maakt uw overstap bijzonder?

Na 35 jaar, 4 maanden en 15 dagen verlaat ik Loyens & Loeff om partner te worden bij AKD. De wat lange aanlooptijd die ik voor deze vervolgstap in mijn advocatuurlijke carrière heb genomen vormt het bijzondere element in mijn overstap.

Hoe voelt het na zoveel jaren Loyens & Loeff te verlaten?

Bijzonder goed! Ik verlaat met een gerust en tevreden gevoel een prachtig kantoor met uiterst getalenteerde professionals van wie ik zeer velen als persoonlijke vrienden beschouw en waarvan ik de nationale en internationale uitbouw meer dan 35 jaar mede gestalte heb mogen geven. De in al die jaren opgedane ervaring en de zo vele mooie herinneringen neem ik mee naar mijn nieuwe kantoor.

Waarom de overstap?

Voor vennoten bij Loyens & Loeff geldt – nog steeds – een contractuele pensioenleeftijd van 60 jaar. Omdat ik inmiddels de ‘ouderdom van de jeugd’ heb bereikt, is de tijd voor mij gekomen om de ‘jeugd van de ouderdom’ bij een kantoor dat wat modernere opvattingen koestert over de bijdrage die een oudere ervaren advocaat in de praktijk kan leveren, door te brengen.
AKD heeft een uitstekende en gevestigde reputatie in Nederland en is nu met de uitbouw van de praktijk zowel op het gebied van het belastingrecht als internationaal bezig.
Ik voel mij bijzonder bevoorrecht dat ik de komende jaren bij AKD een bijdrage aan de nationale en internationale uitbouw van de corporate litigation en arbitrage praktijk zal mogen geven.

Wat voor zaak zou u nog wel eens mee willen maken die u nog niet meegemaakt heeft?

Ik heb de afgelopen jaren bij kantongerechten, rechtbanken, gerechtshoven, het Europese Gerecht in Eerste Aanleg en zelfs eenmaal bij de Raad van State en het College van Beroep voor het Bedrijfsleven en voor diverse nationale en internationale arbitrale tribunalen mogen pleiten. Ik zou de ‘collectie’ graag voordat ik met pensioen ga ‘completeren’. Dat zou dus een zaak moeten worden waarin dwangsommen worden opgelegd die een gang naar het Benelux Gerechtshof noodzakelijk maken, waarin tevens Europeesrechtelijke principiële vragen beantwoord dienen te worden zodat bij het Europese Hof in Luxemburg gepleit dient te worden en waarin uiteindelijk de rechters hun werk niet goed doen zodat de zaak ook nog aan het EHRM te Straatsburg dient te worden voorgelegd.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven