Overstap van de week: Wouter Engelsman

Delen:

Wouter EngelsmanOverstap van de week is Wouter Engelsman. Hij is per 1 maart toegetreden als partner van HDK Advocaten en Fiscalisten in Amsterdam. HDK is een nichekantoor dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht, pensioenrecht en loonheffingen. Engelsman is arbeidsrechtspecialist met een focus op reorganisaties en medezeggenschapsrecht.

Na negen mooie jaren bij Holland van Gijzen, waar u leiding gaf aan de arbeidsrechtsectie in Amsterdam, bent u overgestapt naar HDK. Waarom?

Ik heb bij HVG een prachtige tijd gehad, maar ik wilde graag werken bij een niche kantoor. Werken bij een nichekantoor is heel anders dan bij een groot kantoor. HDK stelt me in staat zowel persoonlijk als zakelijk te groeien, daar had ik behoefte aan. In die zin is het echt verfrissend. Bovendien past een nichekantoor in de arbeidsrechtelijke tijdgeest.

Hoe is HDK Advocaten en Fiscalisten op uw pad gekomen?

Iemand attendeerde mij erop dat HDK op zoek was naar een partner arbeidsrecht. Zij kende de partners en vond HDK goed bij mij passen. Daar had ze groot gelijk in.

Wat is het leukste dat u er door uw overstap bij heeft gekregen?

De kleinschaligheid en het ondernemende karakter van kantoor. Daarnaast maken het enthousiasme voor het vak, de aanwezige ervaring en expertise, de mooie en uitdagende (inter)nationale arbeidsrechtpraktijk, en de fijne omgang met elkaar, dat ik het hier enorm naar mijn zin heb.

Waar staat u over 10 jaar?

Hier, ik hou van duurzame samenwerking.

Voor welk beroep had u gekozen als u geen jurist was geworden?

Race-instructeur en wijnconsultant. Lastig te combineren beroepen overigens, dus verstandig dat ik de advocatuur ben ingegaan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven