Overstap van de week: Andrea van de Velde

Delen:

Andrea van de Velde

Overstap van de week is Andrea van de Velde. Van de Velde is sinds 1 februari de nieuwe directeur van Ekelmans & Meijer Advocaten. Zij is de opvolgster van Tom  Lantzendorffer, die met pensioen is gegaan.

Waarom deze overstap?

Ekelmans & Meijer is een zeer gerenommeerd kantoor. Dat was het al toen ik nog advocaat was en still going strong. In de gesprekken die ik voerde met bestuur en partners bleek de cultuur en ambitie van het kantoor overeen te komen met mijn ideeën en persoon. Er is oprechte aandacht voor cliënten en elkaar. Verder valt in de rol van directeur bij Ekelmans & Meijer mijn ervaring als directeur en advocaat mooi samen.

Gaat het roer nu om bij Ekelmans & Meijer?

Het roer om? Daartoe zie ik geen aanleiding bij een solide kantoor dat al 125 jaar op koers ligt. Ekelmans & Meijer heeft veel moois in huis met deskundig gespecialiseerde advocaten en fiscalisten, die werken voor ondernemers, overheden, grote verzekeraars en als lawyers lawyer (cassatie en BA). Verder zijn er grote kansen voor onze German Desk. Daar mag men best wat minder bescheiden over zijn en de spot op zetten: versterken, verankeren en uitdragen.

Zou de advocatuur an sich moeten veranderen en zo ja hoe?

Wendbaarheid, efficiënte besluitvorming, denken in kansen. Kortom: leren van de snel veranderende wereld om ons heen. Wij doen dat bijvoorbeeld ook vrij letterlijk door deel uit te maken van Legalink, een internationaal netwerk van kantoren. Scherp blijven op de steeds veranderende eisen van de cliënten is key. Ekelmans & Meijer staat als middelgroot kantoor gelukkig dichtbij haar cliënten en is flexibel.

Met welke professionele en persoonlijke eigenschappen gaat u het verschil maken bij Ekelmans & Meijer Advocaten

Een directeur is mijns inziens voor een organisatie wat een advocaat voor zijn cliënt moet zijn: iemand die je snapt en toegewijd is, helpt de koers en strategie te bepalen bij relevante ontwikkelingen en je zakelijk verder brengt. Met een bindende rol vanuit het DB.

Ervaring in verschillende bedrijven en organisaties leert dat ik een professionele degelijkheid en besluitvaardigheid combineer met ondernemingszin en vasthoudendheid voor relevante verbeteringen en veranderingen. Ik verheug me erop de positionering van dit mooie kantoor verder vorm te geven, vanuit een duidelijke en herkenbare strategie. Met een open blik, zodat we voorop blijven lopen in snel veranderende tijden!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven