Overstap van de week: Ben Baldwin

Delen:

Ben Baldwin

Overstap van de week is Ben Baldwin. Baldwin stapt over van CMS Derks Star Busmann naar Lauxtermann Advocaten. Hij is als advocaat gespecialiseerd in financieel recht en toezicht en zal zich richten op het adviseren en procederen over onder meer governance, vergunningen en producten.

Waarom deze overstap?

Lauxtermann Advocaten heeft een sterke reputatie in de verzekeringssector, de vastgoedbranche en de zorgsector en de ambitie om haar positie in de financiële sector (banken, betaalinstellingen, tussenpersonen enzovoort) uit te breiden. De uitdaging om samen met het team van Lauxtermann deze positie te veroveren wilde ik graag aangaan.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Een beslissing om te switchen is altijd lastig. Je neemt afscheid van het bekende en van leuke kantoorgenoten en je begint een nieuw avontuur met collega’s die je nog moet leren kennen.

Wat gaat CMS Derks Star Busmann van uw vertrek missen en wat zal Lauxtermann Advocaten van uw komst merken?

Wat CMS door mijn vertrek gaat missen, zal over een tijdje aan CMS gevraagd moeten worden. Lauxtermann advocaten krijgt er een kantoorgenoot bij met brede kennis van het financieel recht en ruime ervaring in de financiële sector en aan de kant van de klant. Ik heb gemerkt dat veel klanten het waarderen als je begrijpt en anticipeert op hoe het intern bij hun bedrijf werkt, ze ervaren het als toegevoegde waarde.

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied en waarom?

Toen ik als General Counsel voor GE Artesia Bank werkte rapporteerde ik een paar jaar aan Tony Abbott, die General Counsel was voor GE Commercial Finance wereldwijd en kantoor hield in Norwalk, Connecticut. Tony zag zijn ´direct reports´ in Europa en Azië slechts twee tot drie keer per jaar en we hadden verder alleen contact via telefoon en mail, maar toch wist hij precies wat er speelde. Bovendien was hij ondanks de afstand in staat om je vertrouwen en support te geven, zodat je je werk kon doen, ook in crisissituaties en als de business het liever anders wilde. Hierbij was hij (hoewel een echte Amerikaan) zich er steeds bewust van dat ieder land zijn eigen cultuur en eigenaardigheden heeft en misschien een on-Amerikaanse aanpak vereiste, ik heb hier altijd veel waardering voor gehad.

Waar staat u over 5 jaar?

Lauxtermann Advocaten bestaat nu ruim vijf jaar, bij het tien jarig jubileum zullen we dit graag met jullie delen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven