Overstap van de week: Carel van Swaay

Delen:

Carel van Swaay

Overstap van de week is Carel van Swaay. Van Swaay (1984) is als advocaat gestart bij de Corporate M&A-praktijk van Pels Rijcken. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van fusies en overnames. Van Swaay is afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek.

Pels Rijcken is bezig om haar corporate/M&A-praktijk verder uit te bouwen. Is dit voor u de reden om juist voor Pels Rijcken te kiezen?

Ja, de snelgroeiende corporate/M&A-praktijk van Pels Rijcken in combinatie met het ervaren en leuke M&A-team zijn voor mij redenen geweest om de overstap te maken. Pels Rijcken heeft een duidelijke ambitie om verder te groeien op M&A-gebied. Dit is voor mij een mooie kans om mee te werken aan de verdere groei van die praktijk en tegelijkertijd te blijven werken aan interessante zaken.

Wat is het verschil tussen de Pels Rijcken en De Brauw Blackstone Westbroek?

In essentie is er weinig verschil, in die zin dat beide kantoren opereren in de top van de markt en betrokken zijn bij een breed scala aan uitdagende en complexe zaken. De strategie van beide kantoren verschilt wel: Pels Rijcken heeft een sterke positie in het publieke domein, maar richt zich ook nadrukkelijk op de private sector. De Brauw focust zich meer op grotere internationale ondernemingen.

Wat staat er vanuit M&A-perspectief op uw bucket list?

Mijn ambitie is om in de komende jaren in een ‘spilpositie’ bij een aantal aansprekende M&A-transacties betrokken te zijn waaruit blijkt dat het Pels Rijcken corporate/M&A-team in de markt wordt (h)erkend als professioneel en bevlogen M&A-adviseur.

Wat heeft u op persoonlijk vlak op uw bucket list?

Een mooie lange reis met mijn vrouw en onze twee zoontjes door Nieuw-Zeeland en Australië. Onze zoontjes zijn nu nog jong (2 jaar en 6 maanden), maar ik zou het fantastisch vinden om over een paar jaar zo’n reis te maken.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Ik heb altijd een bijzondere interesse gehad – en overigens nog steeds – voor internationale politiek en diplomatieke betrekkingen. Zeer waarschijnlijk had ik voor een baan in die richting gekozen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven