Overstap van de week: Eva Peeters

Delen:

Eva Peeters

Overstap van de week is Eva Peeters. Peeters heeft samen met  Ine van de Laar en Marjan Hermkes L-IME opgericht. Peeters is organisatiemanagementadviseur voor advocatenkantoren bij L-IME en blijft daarnaast kantoordirecteur bij Van Traa Advocaten.

Welk gat in de markt zag u?

Via Van Traa raakte ik al vroeg betrokken bij SILEX, het samenwerkingsverband van kantoren die zich voorbereiden op KEI. Ik merkte vervolgens op bijeenkomsten van de NOVA dat veel andere kantoren een kennisachterstand hadden op het gebied van KEI, en dan vooral vragen hadden over de impact daarvan op de werkwijze van hun kantoor. En dat geldt eigenlijk voor meer ICT-zaken. Als kantoordirecteur had ik ook altijd moeite om onafhankelijke adviseurs te vinden voor ICT-zaken maar doordat ik er zelf affiniteit mee had, was dat gemis nog niet zo groot. Niet elk kantoor heeft echter de middelen om iemand tot op de bodem uit te laten zoeken wat een goed passend DMS is voor ze, of wat ze met KEI aan moeten.

Kon u dit niet in een bestaand kantoor verwezenlijken?

Bij Van Traa zijn we ook volop bezig met ICT en digitalisering. Maar dat is maar een deel van mijn werk terwijl ik het wel een heel erg leuk deel vind. Dat wilde ik dus best meer doen en zo raakte ik met Marjan en Ine in gesprek en ontstond het idee voor L-IME.

Wat moet u ervoor laten bij Van Traa?

Vooralsnog niets, maar ik ben er wel minder. Het is dus vooral een kwestie van strak plannen, ha ha. Hoe dat uiteindelijk gaat lopen, zal de tijd moeten leren. Delegeren is ook een kunst.

Wat is de toegevoegde waarde van deze combi?

Voor Van Traa is het voordeel dat ik me nu nog meer verdiep in de materie en kennis die ik extern opdoe ook bij hen kan gebruiken. Voor L-IME is het voordeel dat ik nog steeds ‘met mijn poten in de klei sta’ door mijn werk bij Van Traa. Ik zit dicht op de praktijk en snap daardoor goed wat er bij andere kantoren speelt.

Wat gaat u als organisatiemanagementadviseur voor uw klanten betekenen?

Ik ga ze helpen om theorie en praktijk samen te brengen. Een strategisch vergezicht over de toekomst van digitalisering is aardig, maar voor veel kantoren is vooral relevant wat dat nou voor hun dagelijkse praktijk betekent. Doordat ik de werkprocessen van alle lagen binnen advocatenkantoren ken en begrijp, kan ik strategie en uitvoering goed op elkaar aan laten sluiten. En ik kan helpen bij de begeleiding en de cultuurverandering die soms nodig is om tot een aangepaste werkwijze te komen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven