Overstap van de week: Guido Roth

Delen:

Guido Roth

Overstap van de week is Guido Roth. Roth (1966) is per 1 maart toegetreden tot het Financial Institutions Litigation & Regulation team van Jones Day Amsterdam. Hij adviseert en staat nationale en internationale financiële marktpartijen bij in (dreigende) geschillen met financiële toezichthouders. Roth is afkomstig van Simmons & Simmons.

Waarom deze overstap?

Jones Day is een ambitieus en snelgroeiend kantoor met een fantastisch internationaal netwerk. Binnen Jones Day krijg ik de gelegenheid om actief betrokken te zijn bij de vormgeving en richting  van  de financieelrechtelijke praktijk van kantoor Amsterdam. Dat het kantoor aan het Concertgebouwplein is gevestigd in plaats van aan de Zuidas, is een mooie bijkomstigheid.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Ik verlaat een mooi kantoor, maar ik ben erg blij met de overstap naar Jones Day.

U bent bezig met een promotieonderzoek? Kunt u dit combineren met uw nieuwe baan?

Dit is zeker goed te combineren, vooral omdat mijn praktijk inhoudelijk bezien belangrijke raakvlakken heeft met het promotie-onderzoek. Dat er over en weer sprake zal kunnen zijn van kruisbestuiving helpt ook.

Waar gaat uw onderzoek over?

Manco’s en knelpunten bij rechtsbescherming tegen handelingen van DNB en de AFM, beschouwd vanuit zowel praktische als dogmatische invalshoek. Daarbij zal ook aandacht uitgaan naar de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen van financiële instellingen, bijvoorbeeld in verband met de toetsing van hun geschiktheid en betrouwbaarheid door DNB en de AFM.

De maatschappij verandert snel, en daarmee het toezicht ook. Hoe ziet u de toekomst van het financieel recht?

De invloed van de communautaire regelgeving  en toezichthouders (zoals ESMA, EBA en EIOPA) zal ongetwijfeld nog verder toenemen. Dit zal ook gelden voor de hoeveelheid en complexiteit van regelgeving.  Desalniettemin leert de ervaring dat dit vaak gevolgd wordt door een dereguleringsbeweging.  Anders dan in de Verenigde Staten is die beweging hier nog niet ingezet.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven