Overstap van de week: Karen Quist

Delen:

Karen Quist

Overstap van de week is Karen Quist. Quist komt als advocaat en legal counsel de corporate vastgoedpraktijk van Pels Rijcken versterken. Quist adviseert cliënten op het gebied van turnkey projecten, project- en herontwikkeling, inclusief transformaties, het opzetten van samenwerkingsverbanden en financiering. Ze is afkomstig van MAB Development, een dochtervennootschap van Rabo Vastgoedgroep.

Waarom deze overstap?

Ik heb ervaring opgedaan binnen de advocatuur en binnen het bedrijfsleven. Bij MAB heb ik jarenlang gewerkt. Vanuit die hoedanigheid weet ik wat er bij cliënten in de vastgoedmarkt speelt, waar ze behoefte aan hebben, welke fasen van projectontwikkeling zij doormaken en wat daar de juridische én fiscale knelpunten zijn. Het mooie aan mijn nieuwe baan bij Pels Rijcken vind ik dat we hier per fase op elk rechtsgebied die expertise op hoog niveau in huis hebben. Ooit was ik zelf die cliënt en nu kan ik vanuit Pels Rijcken een breed aanbod neerleggen waarvan ik weet dat de kwaliteit hoog is. Dat is waarom ik ontzettend uitkijk naar deze nieuwe job.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Veranderingen zijn altijd nieuwe uitdagingen. Ik hou daar wel van. Het houdt je scherp en brengt je op een hoger level.

Wat gaat MAB Development van uw vertrek missen en wat zal Pels Rijcken van uw komst merken?

Mijn stevige juridische basis combineer ik met mijn commerciële ervaring vanuit MAB en Wereldhave. Dit maakt dat ik op natuurlijke wijze de integrale aanpak van projectontwikkeling, herontwikkeling en transacties kan begeleiden. Bij Pels Rijcken richt ik me op het verder vergroten van de commerciële slagkracht, waarbij ik mij vanuit de vastgoedsectie focus op private partijen.

Wat maakt het vastgoedrecht zo interessant?

Vastgoedrecht kent veel disciplines. Bij project- en herontwikkeling gaat het vaak om langdurige projecten waarbij heel veel aspecten aan de orde komen en daarmee ook onder andere het omgevingsrecht, bouw- en aanbestedingsrecht en bestuursrecht. Dit maakt dat beslissingen in het begin effect hebben op het resultaat aan het eind. Door het hele proces te overzien en de samenhang te kennen kun je tijdig maatregelen treffen en anticiperen op ongewenste ontwikkelingen. Deze complexiteit maakt het vastgoedrecht zo dynamisch en interessant.

Waar staat u over 10 jaar?

Dat zal de tijd leren!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven