Overstap van de week: Marieke Oudenhuijsen

Delen:

Marieke Oudenhuijsen

Overstap van de week is Marieke Oudenhuijsen. Oudenhuijsen is per 1 februari als advocate Arbeidsrecht overgestapt naar DVAN Advocatuur & Notariaat, Utrecht. Ze is afkomstig van JENS advocaten.

Waarom deze overstap?

Ik ben begin 2003 als advocaat gestart bij een relatief klein kantoor met algemene  praktijk. Vervolgens ben ik overgestapt naar een middelgrote club met meerdere vestigingen. Daarna kwam ik bij JENS, een klein nichekantoor arbeidsrecht. Ik heb met heel veel plezier bij JENS gewerkt, maar na 8 jaar was ik toe aan verbreding in mijn professionele ontwikkeling. ‘Uit mijn comfort-zone’ zoals men dat dan noemt. Een en ander viel vrijwel samen met de vraag van een oud-collega om eens bij DVAN te komen praten. Dat heb ik gedaan en in goed overleg met zowel JENS als DVAN heb ik per 1 februari 2017 de overstap gemaakt.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?

Zeker! Dag 1 stond er een prachtige bos bloemen. Mijn kamer is inmiddels ook volledig ingericht, inclusief dossiers, boeken, schoenen en tassen. En zelfs mijn onooglijke, maar dierbare kantoorplant was welkom.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij DVAN Advocatuur & Notariaat?

Ik vind het prettig om gestructureerd te werken. Bij JENS noemde mijn collega’s mij ‘Hoofd structuur.’

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij DVAN Advocatuur & Notariaat?

Eigenlijk ben ik nooit chagrijnig; ik sta positief in het leven.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Dan was ik misschien wel kunstenaar geworden. In de zesde klas zei meester Henk tegen mijn ouders: laat Marieke maar professioneel gaan tekenen. Hoewel ik Tekenen en Kunstgeschiedenis wel als 8e vak heb gekozen op de middelbare school, heb ik toch gekozen voor rechten in plaats van de Kunstacademie. Mijn inschatting was dat ik daar economisch toch meer perspectief had. Of die inschatting juist is geweest zullen wij misschien ooit nog wel te weten komen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven