Overstap van de week: Mirjam Elferink

Delen:

Mirjam Elferink

Overstap van de week is MIRJAM ELFERINK. Elferink is per 1 januari samen met Martijn Kortier het nichekantoor Elferink & Kortier Advocaten gestart met de focus op adviseren en procederen in het Intellectuele Eigendomsrecht, ICT-recht en Privacy. Beiden zijn afkomstig van KienhuisHoving waar zij samen de IE-praktijkgroep vormden.

Een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?

Deze zomer stond ik voor de keuze om toe te treden tot de maatschap van KienhuisHoving. Aan de ene kant een aantrekkelijk idee, maar een eigen nichekantoor vond ik een leukere uitdaging. Aan deze kant van het land ontbrak het bovendien aan een nichekantoor op deze vakgebieden. Ik geloof dat deze niche juist goed beoefend kan worden vanuit een klein(er) kantoor. Denk aan cliëntgerichtheid, flexibiliteit, tarifering en een persoonlijke benadering.

U heeft dit kantoor samen met Martijn Kortier. Waarom vormen jullie zakelijk een ‘dream team’?

Ik heb Martijn zelf opgeleid en dankzij hem ben ik in 2015 uitgeroepen tot Meest Veelbelovende Patroon van het Jaar. Wij werken nu al bijna vijf jaar intensief samen. Wij vormen een ‘dreamteam’ omdat wij elkaar aanvullen, zowel qua kennis als vaardigheden. Daarnaast opereren wij op basis van gelijkwaardigheid. We vertrouwen elkaar blindelings en hebben aan een half woord genoeg.

Wat wilt u over 5 jaar bereikt hebben met het nieuwe kantoor?

Een mooi niche kantoor neerzetten waarvan cliënten weten dat hun zaken in goede handen zijn. En ik hoop een goede balans te houden tussen werk en privé.

Welke zaak hoopt u voor uw nieuwe kantoor te mogen doen?

Wij halen net zoveel plezier uit het begeleiden van innovatieve start ups als de ondersteuning van multinationals bij complexe conflicten. In dat opzicht is elke nieuwe zaak weer een uitdaging.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?

Ik zie dat cliënten meer gaan shoppen en verschillende disciplines niet meer bij één kantoor betrekken, maar bij de juiste man of vrouw voor hun zaak. Kennis, betrokkenheid en tarifering spelen daarbij een rol. Daarom geloof ik in de toekomst van nichekantoren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven