OverstapMr.’s van de week: Peter Habraken en Sjoerd Rutten

Delen:

Peter Habraken

Peter Habraken

Sjoerd Rutten

Sjoerd Rutten

OverstapMr.’s van de week zijn Peter Habraken en Sjoerd Rutten. Deze bouw- en vastgoed advocaten zijn samen op 1 februari het kantoor HabrakenRutten, in Rotterdam, gestart. Habraken  is afkomstig van Houthoff Buruma, Rutten van Simmons & Simmons.

Waarom een nieuw kantoor?

Habrraken: “Om de praktijk in bouw- en vastgoedsector op het hoogste niveau te kunnen blijven beoefenen en talentvolle medewerkers aan te trekken en op te leiden is in deze tijd een gespecialiseerd kantoor de beste optie.”

Wat maakt deze tijd een goede tijd om een eigen kantoor te starten?

Habraken: “Alle grote topkantoren richten zich in deze tijd zeer sterk op lucratieve grote zaken in M&A en Finance. Ik begrijp dat en ben het daar ook mee eens. Mijn praktijk kan echter in zo’n setting niet echt meer groeien. Vanuit die ambitie is er voor ons geen beter moment om een gespecialiseerd kantoor te starten dan nu.” Rutten: ” Dat gespecialiseerde advocaten elkaar opzoeken in boutiques is een verschijnsel dat al enige tijd in de advocatuur zichtbaar is. Cliënten begrijpen dit en voelen zich in een gespecialiseerde omgeving steeds vaker thuis. Tegelijkertijd zien we dat het geleidelijk aan weer beter gaat in de bouw en dat er meer projecten van de grond komen. Wat ons betreft is er geen beter moment om een eigen gespecialiseerd kantoor te beginnen dan nu.”

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Rutten: ” Aan de ene kant was het natuurlijk lastig om afscheid te nemen van mensen die je goed kent, die je respecteert en waarmee je jarenlang hebt samengewerkt. Aan de andere kant moet je keuzes maken die bij je ambities passen. Werken in een omgeving waarin iedereen zich bezighoudt met de bouw inspireert en geeft extra energie.”

Wat heeft uw kantoor over 5 jaar bereikt?

Habraken: “We zijn dan onbetwist het beste advocatenkantoor voor de bouw- en vastgoedsector in Nederland en zijn we nog steeds betrokken bij alle projecten in de sector die ertoe doen.”

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?

Habraken: “Ik architect”. Rutten: “Ik musicus!”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven