Overstapmr. van de week: Gerrit-Jan Zwenne

Delen:

Gerrit-Jan ZwenneOverstapmr. van de week is Gerrit-Jan Zwenne. Zwenne stapte per 1 februari 2016 over van Bird & Bird LLP in Den Haag naar Brinkhof, Amsterdam. Zwenne is partner en gespecialiseerd in TMT.

Hoe is Brinkhof op uw pad gekomen en waarom heeft u voor dit kantoor gekozen?

Brinkhof is onbetwist een top TMT-kantoor. Ik kende het kantoor daarom al goed. Ik zie bij de mensen van dit kantoor veel deskundigheid en ook een groot enthousiasme voor het vak. En daarbij de toewijding om te komen tot praktische antwoorden op de rechtsvragen die telkens weer opkomen door technologische ontwikkelingen. Dat, en een prima werksfeer, trekt mij enorm aan.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?

Dat kun je wel zeggen. Ik maakte deel uit van het team dat de Haagse vestiging van Bird & Bird in 2001 is begonnen. Om dan na bijna 15 jaar te vertrekken, dat valt inderdaad niet mee. Maar het was er wel tijd voor.

U heeft uw medewerker Ard Jan Dunnik meegenomen vanuit Bird & Bird. Hij is van grote waarde, nemen wij aan.

Ik zou Ard Jan tekort doen als ik dat niet meteen en zonder voorbehoud bevestig. Maar het is meer dan dat. Ard Jan heeft zo een twintig jaar ervaring als ICT-management consultant en beschikt heel veel kennis over ICT en bedrijfsprocessen. En daarbij is hij een uitstekend advocaat. Afgelopen jaar won hij de nationale pleitwedstrijden. Dat is niet gering.

U bent naast partner ook hoogleraar recht en de informatiemaatschappij aan de Universiteit Leiden. Hoe combineert u deze twee verantwoordelijkheden?

Ik ben vermoedelijk een beter advocaat doordat ik ook een positie aan de universiteit heb. En een betere hoogleraar doordat ik bekend ben met de praktijk. Het zijn twee drukken banen. Maar ik heb er veel plezier in en dan gaat het eigenlijk allemaal vanzelf.

In 2011 was u Mr. van de week, nu Overstapmr. van de week. Denkt u ook ooit nog eens Dealmr. van de week te worden?

Dat kan ik niet uitsluiten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven