Overstapper van de week: Otto Volgenant

Delen:

Otto VolgenantOverstapper van de week is Otto Volgenant (44). Hij is per 1 januari overgestapt van Kennedy Van der Laan naar Boekx Advocaten, waar hij als partner is toegetreden. Bij Boekx zal hij zich richten op de verdere groei van zijn media- en entertainmentpraktijk.

Na twintig mooie jaren bij Kennedy Van der Laan was u toe aan een nieuwe stap. Waarom juist nu?

In 2012 heb ik een sabbatical genomen en met mijn gezin een paar maanden gereisd. Met de rugzak zijn we door Zuidoost-Azië getrokken. Daar is het idee geboren om wat anders te gaan doen. Ik heb een prachtige tijd gehad bij KVdL. Toen ik in 1993 begon was het een klein kantoor, ik was advocaat nummer 14. Gaandeweg is KVdL gegroeid tot een kantoor met meer dan 100 advocaten. Ik verlangde terug naar een kleiner clubje waar je iedereen goed kent.

Was het moeilijk om na zo’n lange periode afscheid te nemen van KVdL? Wat gaat u het meeste missen?

Ja, het was best een stap om afscheid te nemen van het kantoor waar ik meer dan 20 jaar heb gewerkt, vanaf 2001 als partner. Er was in december een borrel voor het hele kantoor, en er komt nog een afscheidsdiner in kleinere kring. Ik heb een prachtig boek gekregen, waarin al mijn collega’s hun mooiste reisbestemming hebben beschreven. Bijzondere persoonlijke verhalen. Wat ik het meeste zal missen? De verkleedpartijen bij KVdL. Elke gelegenheid om iets te vieren wordt aangegrepen voor een hilarisch themafeest, waarbij iedereen helemaal los gaat met de verkleeddoos.

Hoe gaat u de verdere groei van het media- en entertainmentpraktijk bij Boekx bewerkstelligen?

Boekx Advocaten is een nichekantoor. We richten ons op mediarecht en intellectuele eigendom. Binnen de mediawereld is Boekx Advocaten een gevestigde naam. Met zeven advocaten hebben we hier gezamenlijk meer dan 100 jaar ervaring, en heel veel leuke cliënten. Boekx is voor mij de ideale plek om mijn praktijk verder uit te bouwen en mij helemaal te focussen op uitgevers, journalisten, radio en tv, reclamebureaus en internetbedrijven.

Wat is het leukste dat u er door uw overstap bij heeft gekregen?

Twee dingen. Het grachtenpand van Boekx op de Leidsegracht is een prachtige locatie. Mijn route naar kantoor gaat nu weer onder het Rijksmuseum door. Dat is elke dag genieten. En ik ben erg blij met mijn Boekx-collega’s. Het is een feest om samen met een kleine groep gedreven specialisten aan spraakmakende media- en IE-zaken te werken.

Welke zaak is u tot nu toe het meest bijgebleven?

Ik heb voor uitgever Sanoma bij de Grote Kamer van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens een principiële zaak gewonnen, over bronbescherming voor journalisten. Naar aanleiding van dat arrest moet er een wetswijziging komen. Bij het artikel dat De Telegraaf over die zitting schreef stond ook een rechtbanktekening van de beroemde tekenaar Chris Roodbeen. De originele tekening hangt prominent op mijn nieuwe kamer aan de Leidsegracht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven