Overstappers van de week: Martine Stokdijk en Serge Schuurman

Delen:

Martine Stokdijk

Martine Stokdijk

Serge Schuurman

Serge Schuurman

Overstappers van de week zijn Martine Stokdijk en Serge Schuurman. Beiden stapten per 1 januari over naar Vangoud Advocaten; Martine kwam van Hekkelman Advocaten en Notarissen, Serge van Bierman Advocaten.

Vanwaar deze overstap?

Martine: Ik heb ruim twaalf jaar bij Hekkelman gewerkt en mij toegelegd op het civiele vastgoed. Mijn hart is verpand aan de advocatuur in het algemeen en de specialisatie vastgoed in het bijzonder, maar ik was toe aan nieuwe dynamiek. Die heb ik gevonden bij Vangoud.

Serge: De mogelijkheid om mij aan te sluiten bij Vangoud was een kans die ik niet voorbij kon laten gaan. Het idee om met een enthousiaste groep gelijkgestemden een nichekantoor naar mijn interesse verder uit te bouwen, heeft mij vanaf de eerste serieuze gesprekken niet meer losgelaten. Bovendien verwacht ik met meer dan tien jaar ervaring in het bouw- en aanbestedingsrecht voldoende te zijn voorbereid voor dit avontuur.

Hoe is Vangoud Advocaten op uw pad gekomen?

Martine: Vangoud is in 2011 van start gegaan als het eerste Arnhemse nichekantoor voor Vastgoed en Overheid. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt en ik dacht toen al: daar zou ik ook wel onderdeel van uit willen maken. Toen mijn tijd rijp was, heb ik aangeklopt en hebben we elkaar gevonden.

Serge: In het kader van de beroepsopleiding van de advocatuur heb ik de oprichters van Vangoud ontmoet. Tijdens deze intensieve periode hebben wij elkaar goed leren kennen. Het contact is altijd gebleven.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor? Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?

Martine: Het team van Vangoud is met de komst van Serge en mij uitgebreid van vijf tot zeven advocaten. De uitbreiding ging mede om die reden gepaard met een verhuizing van het kantoor. Het voelt ontzettend goed om met een jong, enthousiast en dedicated team het kantoor verder uit te bouwen en de vastgoedcrisis te trotseren.

Serge: Het gezamenlijke doel om het kantoor tot een succes te maken, voelt erg goed. Daarnaast is uiteraard de volledige vrijheid in het ondernemen fantastisch. Ik merk nu al dat ik cliënten op een andere wijze benader en een sterkere binding met hen wil nastreven.

Waar staat u over 10 jaar?

Martine: Gelet op het feit dat ik ruim twaalf jaar heb volgemaakt in mijn vorige werkkring en de eerste twee weken Vangoud smaken naar meer, is de kans meer dan aanzienlijk dat ik hier over tien jaar nog zit.

Serge: In mijn beleving hebben we een perfecte match gevonden van persoonlijkheden en kennis zodat er een stevig fundament voor een mooi kantoor en een prettige werkomgeving is. Ik ga ervan uit dat ik over tien jaar hier nog met veel plezier werkzaam ben.

Voor welk beroep had u gekozen als u geen jurist was geworden?

Martine: Als klein meisje riep ik altijd dat ik chirurg wilde worden. Ik heb alleen geen idee meer waarom..

Serge: Hoogstwaarschijnlijk zou ik dan aannemer zijn geworden. Als zoon en kleinzoon van een aannemer ben ik opgegroeid in de bouw en heb vanaf mijn vijftiende tot het einde van mijn studie altijd in de bouw gewerkt. Ik houd van de dynamiek in de bouw en het feitelijke karakter daarvan. Er wordt daadwerkelijk iets tot stand gebracht zoals bijvoorbeeld een gebouw, weg of viaduct.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven