Podcast en virtuele koffiemomentjes

Een contactgerichte baan in tijden van Corona, dat is wel even schakelen. Zeker als je mensen binnen wilt halen en behouden met persoonlijk contact.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Podcast en virtuele koffiemomentjes

Florentine Pahud: “Loyens & Loeff staat namelijk voor een open en informele werksfeer waar iedereen zichzelf kan zijn en dit begint al bij het eerste ontmoetingsmoment met de student.

Als recruiter Tax bij Loyens & Loeff houd ik mij bezig met de werving & selectie van de hele fiscale praktijk. Voor studenten fiscaal recht en fiscale economie organiseer ik interne en externe evenementen waar de student ons, maar wij ook de student, kunnen leren kennen. Bedrijvendagen, kantoorbezoeken, een fiscale business course of gewoon even een kopje koffie. Door middel van persoonlijk contact proberen wij studenten enthousiast te maken. Daarnaast zijn wij ook benieuwd wat de student ons te bieden heeft. Wij zijn op zoek naar een stukje persoonlijkheid wat de ene student onderscheidt van de andere student.

Door middel van een informele en open benadering begeleid ik studenten ook van student-stagiair(e) tot starter. Ik geloof erin dat de student zich dan van zijn beste kant laat zien. Dit zet ik ook door in het sollicitatiegesprek, waar ik altijd een eerlijk gesprek probeer te voeren.

In het begin van de pandemie was het even zoeken hoe wij virtueel het persoonlijke contact op een juiste manier konden doorzetten om een student het plus-gevoel te geven. Inmiddels gaat dit al heel goed. We hebben een podcast ontwikkeld, we hebben virtuele koffiemomentjes en ook de virtuele kantoorbezoeken slaan goed aan bij de studenten. Daarnaast zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar voor een virtueel kopje koffie.”

Florentine Pahud is recruiter Tax bij Loyens & Loeff. 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top