Prof. mr. Piet Hein van Kempen benoemd tot hoogleraar Straf- en Procesrecht

Delen:

Prof. dr. mr. Piet Hein van Kempen (1969) is met ingang van 1 september 2009 benoemd tot hoogleraar Strafrecht en Strafprocesrecht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. Van Kempen was al hoogleraar Rechten van de mens aan de Radboud Universiteit en is nu leerstoelhouder op beide gebieden.

Van Kempen is deskundig op het gebied van het Nederlandse straf- en strafprocesrecht, strafrechtelijke ontwikkelingen in het recht van de Europese Unie en de Europese en internationale mensenrechten. Hij zal – naast het reguliere onderwijs – ook internationaal georiënteerde colleges verzorgen op het gebied van het Internationaal en Europees recht.

Piet Hein van Kempen studeerde van 1991-1995 Nederlands recht met afstudeerrichting Straf(proces)recht aan de Universiteit van Tilburg en studeerde cum laude af. Hij promoveerde in 2003 aan diezelfde universiteit op de dissertatie: “Heropening van procedures na veroordelingen door het EHRM. Over redres van schendingen van het EVRM in de afgesloten strafzaken alsook afgesloten civiele en bestuurszaken.”

Sinds 2008 is prof. Van Kempen plaatsvervangend raadsheer in het Gerechtshof te ’s Hertogenbosch. Hij is onder meer redactielid van de Kluwer-serie Studiepockets Strafrecht, redacteur van het NJCM-bulletin, Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijking en een van de drie Nederlandse leden van de International Penal and Penitentiary Foundation.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven