Redmar Wolf: ‘Met het stellen van doelen komt de inspiratie vanzelf’

Delen:

Redmar Wolf (52) studeerde Nederlands recht in Utrecht en fiscaal recht in Amsterdam.  Vervulde – als een van de laatsten – zijn dienstplicht als officier op de toenmalige Nederlandse legerbasis in Seedorf (Duitsland). Werkt inmiddels als btw-adviseur/advocaat bij Baker McKenzie in Amsterdam en als hoogleraar belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hiernaast is hij raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Wat is de beste en slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
De meest ontmoedigende ervaring vond ik mijn eerste tentamen in de Jaarbeurshal in Utrecht. Regen, massaliteit, een enorme ruimte waarin zelfs vogels rondvlogen; het deed mij twijfelen aan mijn studiekeuze. De beste herinnering bewaar ik aan een mondeling tentamen bij professor Heertje in Amsterdam. Hij legde mij een hypothetische, en nogal onwaarschijnlijke, economische situatie voor. Nadat ik hier enig tijd op was ingegaan, deelde hij mij mede dat ‘het wel goed was’.  De resterende tijd van het tentamen hebben we een onderhoudend gesprek gevoerd over van alles en nog wat. Ik liep naar buiten met een acht, waar de zon scheen over de Amsterdamse grachten.

Wat was uw meest en minst favoriete vak en waarom?
Romeins recht was mijn favoriete vak. Mooi om te zien dat veel juridische begrippen een zekere eeuwigheidswaarde hebben (of in ieder geval al geruime tijd bekend zijn). Het schrijven van een afstudeerscriptie (over misbruik van recht) was achteraf gezien wel een redelijke beproeving. Uiteindelijk is het met dat schrijven overigens allemaal nog wel redelijk goed gekomen.

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Tot mijn schande moet ik erkennen dat ik hier niemand kan noemen, maar ik kan wel een eerlijk antwoord geven.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Meer extra-curriculaire activiteiten (zoals dat zo mooi heet) en vooral meer (‘studie’)reizen naar het buitenland.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
We leven in een prachtige tijd. Profiteer hiervan, maar probeer altijd ergens naar toe te werken. Met het stellen van doelen komt de inspiratie vanzelf.

Redmar Wolf is deze week Mr. van de week op www.mr-online.nl. Klik hier voor het interview.

Redmar Wolf
Redmar Wolf nu

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven