Rosalinde Siewers: dierbare herinneringen aan studentencampus Uilenstede

Delen:

Advocaat Rosalinde Siewers (Blenheim Advocaten) is 24 en heeft nu al een boek op haar naam staan: De bestuursrechtelijke aanpak van vakantieverhuur van woningen. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt ze terug op haar studententijd.

Rosalinde Siewers (24) studeerde tussen 2013 en 2017 Nederlands recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tussen 2019 en 2020 deed zij haar masteropleiding aan de Universiteit Leiden, specialisatie staats- en bestuursrecht. Momenteel is zij advocaat bij Blenheim Advocaten in Amsterdam.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw studie?
Mijn beste herinnering was het eerste jaar dat ik op de studentencampus Uilenstede woonde met dertien huisgenoten. Wij waren een hechte groep studenten die lol en verdriet met elkaar deelden en elkaar inspireerden vanuit onze verschillende studies. Een tijd om niet meer te vergeten.

Mijn slechtste herinneringen waren de vakken die ik voor de master Fiscaal recht heb gevolgd. Dat was een verkeerde studiekeuze van mij. Ik vond de hoorcolleges, die elk vier uur duurde, vrij droog en saai. Ik kwam er snel achter dat mijn passie niet ligt bij het belastingrecht. Des te leuker vond ik de master staats- en bestuursrecht in Leiden.

Wat was uw favoriete en wat uw minst favoriete vak en waarom?
Mijn favoriete vak vond ik Law and Governance, omdat het vak werd gegeven vanuit een ander perspectief dan de meeste andere rechtenvakken. Het ging elke week over een bepaald maatschappelijk probleem en hoe dat probleem kon worden opgelost vanuit het privaatrecht, bestuursrecht en strafrecht. Het vak gaf meer inzicht in de maatschappelijk context van het recht.

Minst favoriete vak vond ik rechtsgeschiedenis. Het uit mijn hoofd leren van namen en jaartallen is gewoon niet mijn ding.

Wie was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Ik vond professor Akkermans een inspirerende docent. Hij was heel enthousiast en gepassioneerd over zijn vakgebied. Van hem leerde ik dat enthousiasme en passie het werk niet alleen voor jezelf heel leuk maakt, maar ook voor de mensen voor wie je werk en met wie je samenwerkt.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Niet zoveel. Ik ben wel tevreden. Voor mijn werk heb ik veel aan de vakken die ik tijdens mijn master heb gevolgd. Verder leer je toch het meeste in de praktijk en kun je nog veel bijleren na je studie.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Mijn studietijd is nog niet zo lang geleden, maar ik merk tot nu toe in de praktijk dat ik veel heb aan alle nevenactiviteiten die ik heb gedaan. Ik ben een aantal jaar actief geweest bij pleitvereniging CICERO. Daarnaast ben ik actief geweest bij PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Door betrokkenheid bij een studievereniging en politieke organisatie bouw je een netwerk op, leer je samenwerken, organiseren en presenteren. Vaardigheden waar je veel aan hebt in de praktijk en die je niet leert door alleen het volgen van de verplichte vakken van de rechtenopleiding.

Rosalinde Siewers is dezer dagen Mr. van de week op www.mr-online.nl.

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven