Rotterdamse rechtbank door het stof na publicatie verkeerd vonnis

Door een vergissing heeft de rechtbank Rotterdam een verkeerd vonnis gepubliceerd in de zaak over het voortzetten van de verboden vereniging Martijn. De behandelende rechters vinden hun positie niet langer houdbaar en hebben een verschoningsverzoek ingediend.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
RBROT-rotterdam_highRes-4f2c89ff
Rechtbank Rotterdam (foto: de Rechtspraak)

Het euvel deed zich voor in de zaak-Sherwood. Er werd deze week  tegen twee verdachten uitspraak gedaan, maar plots stond nog een derde vonnis online. Dit derde vonnis was nog helemaal niet uitgesproken en ook niet ondertekend. De verdachte in kwestie moest op het moment van openbaarmaking nog gehoord worden.

Betreurenswaardig

De zaak-Sherwood draait om drie verdachten. Twee van hen zijn op 8 maart veroordeeld voor het voortzetten van de verboden vereniging Martijn. Deze vereniging is een aantal jaar geleden verboden wegens het verheerlijken van seksueel contact met jonge kinderen.
In eerste instantie zou ook over M., de derde verdachte, op 8 maart een vonnis worden uitgesproken. De situatie veranderde echter toen de raadsman van M. op de zitting begin februari verzocht om aanhouding van de zaak van zijn cliënt. De rechtbank heeft dit verzoek geaccepteerd. Dat het vonnis toch online is gekomen, noemt de rechtbank Rotterdam ‘een betreurenswaardige vergissing’.

Rechtsgeldigheid

De publicatie van het vonnis heeft geen gevolgen voor de rechtsgeldigheid van het vonnis, omdat het vonnis niet is ondertekend en niet is uitgesproken. Inmiddels is het vonnis weer offline gehaald.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top