SGOA-scriptieprijs voor Karlijn van den Heuvel (Stibbe)

Delen:

Foto: SGOA

Stibbe-advocaat Karlijn van den Heuvel heeft de Hans Frankenprijs van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA) in de wacht gesleept. Ze kreeg de prijs op 19 september voor haar scriptie getiteld ‘Securing the Smart Home – A study on cybersecurity problems in smart home devices: does European product liability law offer meaningful legal solutions for consumers?.

Privéschade

Karlijn van den Heuvel is afgestudeerd aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. In haar scriptie onderzoekt ze of de Europese rechtsregels over productaansprakelijkheid bruikbare juridische oplossingen bieden voor cybersecurity-kwetsbaarheden in smart home-apparaten die privéschade veroorzaken. Haar studie brengt de mogelijkheden van de bestaande rechtsregels in beeld, maar concludeert ook dat het huidige recht tekortschiet.

Goed bruikbaar

De door haar beschreven opvattingen zijn goed bruikbaar voor de verdere rechtsontwikkeling, oordeelde de jury onder leiding van de Leidse hoogleraar prof. dr. mr. S.J.H. Gijrath.

De scriptieprijs van de SGOA is vernoemd naar prof. mr. Hans Franken, de voormalig hoogleraar en ex-senator die jarenlang als bestuursvoorzitter aan de SGOA werkzaam is geweest en die nog steeds als arbiter en mediator aan het ICT-geschilleninstituut is verbonden. Prof. Franken is een van de belangrijkste grondleggers van het vakgebied informaticarecht in ons land. De aanmoedigingsprijs is ditmaal voor de derde keer uitgereikt.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven