SGOA-scriptieprijs voor Karlijn van den Heuvel (Stibbe)

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: SGOA

Stibbe-advocaat Karlijn van den Heuvel heeft de Hans Frankenprijs van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA) in de wacht gesleept. Ze kreeg de prijs op 19 september voor haar scriptie getiteld ‘Securing the Smart Home – A study on cybersecurity problems in smart home devices: does European product liability law offer meaningful legal solutions for consumers?.

Privéschade

Karlijn van den Heuvel is afgestudeerd aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. In haar scriptie onderzoekt ze of de Europese rechtsregels over productaansprakelijkheid bruikbare juridische oplossingen bieden voor cybersecurity-kwetsbaarheden in smart home-apparaten die privéschade veroorzaken. Haar studie brengt de mogelijkheden van de bestaande rechtsregels in beeld, maar concludeert ook dat het huidige recht tekortschiet.

Goed bruikbaar

De door haar beschreven opvattingen zijn goed bruikbaar voor de verdere rechtsontwikkeling, oordeelde de jury onder leiding van de Leidse hoogleraar prof. dr. mr. S.J.H. Gijrath.

De scriptieprijs van de SGOA is vernoemd naar prof. mr. Hans Franken, de voormalig hoogleraar en ex-senator die jarenlang als bestuursvoorzitter aan de SGOA werkzaam is geweest en die nog steeds als arbiter en mediator aan het ICT-geschilleninstituut is verbonden. Prof. Franken is een van de belangrijkste grondleggers van het vakgebied informaticarecht in ons land. De aanmoedigingsprijs is ditmaal voor de derde keer uitgereikt.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top