Stagiairs bij Allen & Overy kunnen boksen met mentor

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: VondelGym

Om stagiairs een bredere ontwikkeling te bieden breidt advocatenkantoor Allen & Overy zijn stageprogramma uit. Met ingang van 1 januari kunnen studentstagiairs ‘sparren met hun mentor’ tijdens een boksclinic of workshop visual thinking, en een workshop naar keuze volgen bij The School of Life en de Schetswinkel.

“We willen stagiairs de kans geven zich op een brede manier te ontwikkelen,” aldus Martine Brouwer ‘t Hart, Head of Human Resources bij Allen & Overy Amsterdam in een persbericht. “Met deze nieuwe workshops kunnen ze aan hun persoonlijke ontwikkeling werken én leren ze hun mentor op een andere manier beter kennen. Dit zorgt voor andere gespreksonderwerpen, humor, verbinding en openheid – zaken die wij erg belangrijk vinden en waarderen in onze cultuur.”

Tijdens hun twee maanden durende stage kunnen stagiairs vanaf volgend jaar een workshop naar keuze volgen bij The School of Life, bijvoorbeeld over ondernemerschap, creativiteit of innovatie. Ook kunnen stagiairs samen met hun mentor een boksclinic bij VondelGym, waarbij ze tijdens een intensieve workout de basics van het boksen onder de knie krijgen. Of ze kunnen een workshop visual thinking van Schetswinkel volgen. Tijdens deze workshop ontwikkelen de stagiairs en hun mentoren creatieve moed en leren ze visueel te denken en sparren.

“De relatie tussen stagiair en mentor is ontzettend belangrijk,” aldus Brouwer ‘t Hart. “Daarom hebben we de ‘sparren met je mentor’-sessies opgenomen in ons stageprogramma. We merken dat deelnemers aan deze workshops niet alleen ontzettend veel plezier hebben en wat nieuws leren, maar zich ook vrijer voelen om te zeggen wat ze denken en willen. En dat komt hun ontwikkelingsproces ten goede.”

Ieder jaar lopen vijftig tot zestig studenten een stage bij het kantoor. Tijdens die stage schrijven de stagiairs onder meer adviezen, leveren processtukken aan, en doen jurisprudentie- en literatuuronderzoek.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top